Gemeente Haarlem


27 april 2005

126/05


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Viaduct Korte Verspronckweg bereikbaar in de zomermaanden


In tegenstelling tot eerdere berichten is het spoorwegviaduct over de Korte Verspronkweg in de zomermaanden wel bereikbaar. Dit geldt voor al het verkeer. Aanvankelijk liet het zich aanzien dat het viaduct gesloten zou blijven tot eind september omdat de werkzaamheden die al sinds vorig najaar bezig zijn, uitlopen. Op verzoek van de gemeente Haarlem en de provincie Noord Holland wordt het viaduct nu tijdelijk heropend omdat het vanwege het te verwachten drukke strandverkeer onwenselijk is dat het viaduct gedurende de zomermaanden afgesloten is.

In het weekend van 6 tot en met 9 mei worden de spoorbruggen over de Korte Verspronckweg en de Delft vervangen. Hiermee wordt de doorrijhoogte van de spoorbrug verhoogd naar 4.20 meter. Naast deze werkzaamheden worden er gelijktijdig onderhoudswerkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. Zo wordt tussen de Korte Verspronckweg en station Santpoort Zuid het spoor vernieuwd en vinden er diverse werkzaamheden in en rond de Velsertunnel plaats.

Na de vervanging van de bruggen worden in de periode tot eind mei een tijdelijke voorzieningen voor het wegverkeer aangebracht. Dit is om de opening van het viaduct in de zomermaanden mogelijk te maken.
Tot 1 juni aanstaande is de Korte Verspronckweg afgesloten en blijft de huidige omleidingroute van kracht. In de periode van 1 juni tot 1 oktober is er vrije doorgang voor al het wegverkeer.

Op 1 oktober 2005 worden de werkzaamheden aan het viaduct, de nieuwe voet- en fietsonderdoorgang, het aanbrengen van de nieuwe wegindeling en het wegdek hetvat. Het viaduct wordt dan weer afgesloten voor al het autoverkeer, maar blijft wel toegankelijk voor voetgangers/fietsers, nood- en hulpdiensten. Vanaf 1 oktober geldt ook de omleidingroute weer voor het autoverkeer. De omleidingroutes worden ter plaatse aangegeven. De verwachting is dat alle werkzaamheden rond 1 december zijn afgerond.

Sector Stadsbeheer
Winfried Lindeman
telefoon 023-511 4901
wlindeman@haarlem.nl

---- --