Gemeente Rotterdam

Nr. 73
27 april 2005

Belangrijk: embargo tot woensdag 27 april tot 20.00 uur

Erasmusspeld voor Jacques Wezenaar

De heer J.P. Wezenaar heeft op woensdag 27 april uit handen van wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) een Erasmusspeld ontvangen. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van de DVD met opnames van de operette 'Clivia', die onlangs door de Havenstad Operette is opgevoerd. De heer Wezenaar kreeg deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet op het gebied van zang in Rotterdam.

De heer Wezenaar is sinds maart 1959 lid van de Havenstad Operette. Het koor geeft regelmatig concerten op diverse locaties in en om Rotterdam waarbij zij operette- en musicalmelodieën zingen, begeleid door pianomuziek. Tot 2002 vervulde de oud-machinist vele hoofdrollen in uiteenlopende operettes. Behalve zijn solistische activiteiten was heer Wezenaar ook actief als tweede voorzitter van de vereniging en als decorbouwer. Op dit moment levert hij een belangrijke bijdrage aan het succes van de Havenstad Operette als ledenadministrateur en als redacteur van de 'Havenstad Koerier', het contactblad van de vereniging. Naast zijn activiteiten voor de Havenstad Operette was Jacques Wezenaar ook betrokken bij de oprichting van het Shantykoor Rotterdam. Het koor werd in 1995 opgericht met als doel de shanties, de originele zeemansliederen die werden gezongen ter begeleiding van zware arbeid aan boord, in stand te houden. Op dit moment verzorgt de heer Wezenaar de ledenadministratie van het Shantykoor Rotterdam. Met zijn inzet, betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid lukt het de heer Wezenaar, mede door zijn optredens in wijkcentra en verzorgingstehuizen, een grote groep Rotterdammers enthousiast te maken voor zangspel.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/