NOVA

27 april 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Jack Spijkerman naar Talpa?
Tv-presentator Jack Spijkerman wil de VARA verlaten om furore te gaan maken bij Tien, de nieuwe zender van John de Mol. De VARA houdt hem echter aan zijn contract dat nog tot september 2007 doorloopt. Het verzoek om zijn contract te ontbinden willigt VARA-voorzitter Vera Keur dus niet in. In NOVA de reactie van Jack Spijkerman.

Hoe breek ik in?
Het politiekeurmerk Veilig Wonen lijkt zijn langste tijd te hebben gehad: via internet en de hakkenbar op de hoek is een sleutel te bestellen waarmee vrijwel iedere cilinder van het bijpassende merk open te maken is zonder sporen van braak achter te laten. En... hoe duurder en beter het slot, hoe makkelijker het gaat.

'Private'
Het Israëlisch-Palestijns conflict teruggebracht tot een paar vierkante meter. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal vertelt de Israëlische regisseur Costanzo in de film 'Private' het relaas van een Palestijnse familie van wie het huis wordt overgenomen door het Israëlische leger. De soldaten nemen de bovenste verdieping over, maar de familie blijft in het huis wonen. Met alle spanningen vandien.

Den Haag Vandaag: studentenprotest
In Den Haag protesteren studenten tegen de voorgenomen plannen van het kabinet om de studieduur te beperken tot 5,5 jaar. Als zij langer over hun studie doen, moeten zij maximaal 4500 euro collegegeld betalen. Een verslag. Verder praat de Tweede Kamer met de ministers Donner en Pechtold over het softdrugsbeleid. Het laatste nieuws daarover vanuit Den Haag.

Presentatie: Jeroen Pauw en Pim van Galen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.