CDA

27-04-05
Camiel Eurlings roept collega-fractievoorzitters op tot gezamenlijke campagne
In navolging van Maxime Verhagen heeft CDA-delegatieleider Eurlings zijn Europese collega's opgeroepen om samen campagne te voeren voor de Europese grondwet.

Beste Max, Jules, Kathalijne en Sophie,

De CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft gisteren in een open brief zijn collega´s opgeroepen om samen campagne te voeren voor de Europese grondwet. Inmiddels heb ik begrepen dat in ieder geval Wouter Bos en Femke Halsema niet positief op de oproep reageren.

Ik steun het initiatief van Maxime Verhagen volledig en herhaal zijn oproep naar jullie toe. Wij zijn allen voorstander van het Grondwettelijk verdrag en het referendum overschrijdt partijpolitieke grenzen. Ik stel voor vanuit ons gezamenlijk belang en het belang voor de Nederlandse burgers dat in ieder geval wij wel waar mogelijk samen campagne gaan voeren.

Verder hoop ik dat jullie je invloed binnen de eigen partij zullen aanwenden om jullie fractievoorzitters alsnog te bewegen alles op alles te zetten en schouder aan schouder de campagne in te gaan. Dit te meer daar Wouter Bos een verkeerde inschatting maakt door te stellen dat uit het buitenland zou blijken dat samen optrekken niet werkt. Wij hier in Brussel weten immers van onze Spaanse collega´s dat samen optreden juist goed werkt en tot een klinkend resultaat kan leiden.

Laten we partijpolitieke verschillen opzijzetten voor een hoger doel. Het grondwettelijk verdrag is te belangrijk. Ik reken op jullie steun.

In afwachting van jullie reactie,

Met vriendelijke groet,

Camiel Eurlings