Persbericht
Snackbars frituren in vloeibaar frituurvet
Rijswijk, 27 april 2005 -- Bij steeds meer snackbars in Nederland (al meer dan 1100) kun je inmiddels
een verantwoord patatje of kroketje bestellen. Bij deze snackbars worden de frites en de snacks gebakken
in vloeibaar frituurvet dat rijk is aan goede onverzadigde vetzuren. Snacken kan dus gezonder!
De onverzadigde vetzuren uit het vloeibaar frituurvet verlagen het cholesterolgehalte. Een laag cholesterolgehalte
vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Sinds twee jaar voeren Koninklijk Horeca Nederland
en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën daarom campagne onder de naam 'Verantwoord Frituren'.
Cafetaria en fastfoodbedrijven die zich aansluiten bij de campagne houden zich niet alleen aan het bakken in
vloeibaar frituurvet maar ook aan bakrichtlijnen die zorgen voor een optimale smaak en kwaliteit van de frites.
Vraag er eens naar bij je eigen snackbar. De dichtstbijzijnde snackbar die verantwoord frituurt kun je
vinden op
aan de groengele deursticker 'ik frituur verantwoord'.
---
Noot voor de redactie -