Ingezonden persbericht


Persbericht

Snackbars frituren in vloeibaar frituurvet

Rijswijk, 27 april 2005 -- Bij steeds meer snackbars in Nederland (al meer dan 1100) kun je inmiddels

een verantwoord patatje of kroketje bestellen. Bij deze snackbars worden de frites en de snacks gebakken

in vloeibaar frituurvet dat rijk is aan goede onverzadigde vetzuren. Snacken kan dus gezonder!

De onverzadigde vetzuren uit het vloeibaar frituurvet verlagen het cholesterolgehalte. Een laag cholesterolgehalte

vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Sinds twee jaar voeren Koninklijk Horeca Nederland

en het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën daarom campagne onder de naam 'Verantwoord Frituren'.

Cafetaria en fastfoodbedrijven die zich aansluiten bij de campagne houden zich niet alleen aan het bakken in

vloeibaar frituurvet maar ook aan bakrichtlijnen die zorgen voor een optimale smaak en kwaliteit van de frites.

Vraag er eens naar bij je eigen snackbar. De dichtstbijzijnde snackbar die verantwoord frituurt kun je

vinden op www.friturenindehoreca.nl, of luister hiervoor naar de radio. Deze snackbars zijn herkenbaar

aan de groengele deursticker 'ik frituur verantwoord'.


---

Noot voor de redactie -