Politie Zeeland


---


Z-2311-2005 Resultaten aangekondigde controles

Woensdagochtend en woensdagmiddag zijn er op verschillende locaties in Zeeuws Vlaanderen gordelcontroles en radarsnelheidscontroles gehouden.
Tussen 10.00 uur en 11.00 uur vond er op de Nieuwstraat in Sluis een gordelcontrole plaats.
Aantal passanten: 107, aantal overtredingen: geen.
Tussen 11.00 uur en 11,30 uur vond er op de Sint Annastraat in Sluis een gordelcontrole plaats.
Aantal passanten: 136, aantal overtredingen: 1.
Tussen 13.30 uur en 14.30 uur is er aan de Koninginnestraat in IJzendijke gecontroleerd op het gebruik van de autogordel.
Aantal passanten: 76, aantal overtredingen: 4.
Tussen 15.00 uur en 15.30 uur vond er op de Watervlietseweg in IJzendijke een radarsnelheidscontrole plaats.
Aantal passanten: 46, aantal overtredingen: geen. De maximumsnelheid op deze weg is 80 km/h.
Tussen 15.30 uur en 16.30 uur vond er op de Ketelaarstraat in Waterlandkerkje een radarsnelheidscontrole plaats.
Aantal passanten: 37, aantal overtredingen: geen. De maximumsnelheid op deze weg is 80 km/h.


O-2312-2005 Meisje bestolen van haar gsm - getuigenoproep

Dinsdagmiddag rond 14.55 uur is een 13-jarig meisje uit Burgh Haamstede op het station in Goes bestolen van haar mobiele telefoon.
Het meisje stond bij de bushalte voor lijn 132 bij het Centraal station te wachten. Toen ze haar telefoon pakte om te kijken hoe laat het was werd deze door een onbekend gebleven bromfietser (reed op een donkere scooter) uit haar hand gegrist.
De bromfietser reed weg in de richting van de Shell.
De waarde van de telefoon is onbekend.
De politie zou graag in contact komen met een man die wellicht getuige was van deze diefstal. De man stond vermoedelijk bij de bushalte voor lijn 22 te wachten, heeft rossig haar en droeg een blauwe trui / vest. Hij, en andere getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau in Goes.


W-2313-2005 Aanrijding Bloemenlaan in Vlissingen

Woensdagmiddag rond 17.25 uur vond er op de Bloemenlaan in Vlissingen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets.
Een 10-jarig meisje uit Vlissingen reed over de stoep van de Bloemenlaan, komende uit de richting van de Jozef Isrealslaan.
Toen ze de straat opreed botste ze tegen een auto (bestuurd door een 27-jarige man uit Vlissingen) die vanuit de Anjelierenlaan de Bloemenlaan in reed.
Het meisje kwam hierdoor ten val. Ze werd ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hield aan de aanrijding geen letsel over.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.