Ingezonden persbericht


Naar aanleiding van het door mevrouw Schopenhouer geplaatste bericht met de titel Misleidende advertentieverkoop Internetgemeentegids.com is er vrijwel onmiddellijk getracht in contact te komen met mevrouw Schopenhouer om te vragen waarom en waartoe zij dit bericht heeft gemeend te moeten schrijven. Mevrouw Schopenhouer blijkt echter op vakantie te zijn gegaan en pas na 1 mei terug te zijn op het gemeentehuis van Giessenlanden. In de drukte voor haar vakantie heeft zij echter verzuimd om alvorens een persbericht te versturen met daarin lasterlijke informatie over een bedrijf het journalistieke principe van hoor- en wederhoor toe te passen. Dat is te betreuren. Het bericht is geplaatst en niet meer terug te draaien. Door middel van deze reactie hopelijk wel te weerleggen.

www.internetgemeentegids.nl is een landelijke site over alle gemeenten in Nederland. De Internetgemeentegids is een van de eerste en grootste internetprojecten van Website Services BV en wordt uitgegeven door Internetgemeentegids BV.

Uitgangspunten voor deze site zijn; onafhankelijk, snel, makkelijk te bedienen en bereiken en veelzijdig informatief. De Internetgemeentegids wordt opgebouwd d.m.v. asp-databases waardoor de gids makkelijk te onderhouden en te beheren is. Er wordt gewerkt met lokale beheerders die de sites regionaal vervolmaken en onderhouden. Deze beheerders plaatsen foto's, lokale (nieuws) berichten, links en andere wetenswaardigheden met betrekking tot de betreffende gemeentepagina. Er zijn op dit moment circa 350 beheerde sites.

Via het intoetsen van www.internetgemeentegids.nl komt men op de hoofdpagina. Hier vindt men, naast diverse links naar relevante andere sites, links naar de provinciale- en gemeentelijke sites van de Internetgemeentegids. De gemeentelijke sites zijn ook te bereiken met behulp van circa 80% van de Nederlandse gemeentenamen, zoals bijvoorbeeld; www.brummen.com . Op de site staan per gemeente tal van interessante links die verwijzen naar regionale instellingen, verenigingen en bedrijven. Bovendien kunnen bezoekers aan de site gebruik maken van het Marktplein (voor kopen en verkopen) en is er de Clubgids waar clubs en verenigingen een gratis homepage kunnen plaatsen. Ook is er een museumgids waar musea beheerders musea in plaatsen.

Alle niet-commerciële instellingen kunnen gratis een link naar hun homepage laten opnemen in het linkenoverzicht . Ook foto's van/over en uit de gemeente zijn welkom, net als nieuwsberichten en andere wetenswaardigheden uit de gemeente.

Adverteerders worden door telefonische verkoopmedewerkers benadert voor advertenties op de site. Deze verkoopmedewerkers zijn MKB-opgeleid en hebben daarnaast een gedragscode voor de telefonische verkoop moeten ondertekenen. Hierin staat o.a. zeer expliciet dat er nimmer gezegd mag worden uit naam van de gemeente te bellen, dan wel dat er samenwerking is met een betreffende gemeente.

Graag hadden wij van mevrouw Schopenhouer vernomen waarop zijn haar bericht baseert, uiteraard hadden wij ook graag de betreffende ondernemer(s) gesproken om te achterhalen door wie de ondernemer gebeld is, wat er gezegd is en wat de naam van de verkoper geweest is. Op die manier hadden wij kunnen achterhalen of het überhaupt wel over ons bedrijf gaat en als het dan over ons bedrijf zou gaan hoe dit misverstand ontstaan kan zijn. Helaas is ons die kans niet geboden...

drs. Paulien W.M. Zomer,
InternetGemeentegids BV
050-33681998
06-21898483