Gemeente Amstelveen

Gemeenteraad spreekt zijn voorkeur uit voor Jan van Zanen als nieuwe burgemeester van Amstelveen

De gemeenteraad van Amstelveen heeft donderdagavond 28 april in een besloten vergadering unaniem ingestemd met de aanbeveling van de Vertrouwenscommissie en in een aansluitende openbare vergadering besloten de eerste kandidaat mr J.(Jan) H.C. van Zanen, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als de nieuwe burgemeester van Amstelveen.
Jan van Zanen is 43 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is lid van de VVD en is momenteel wethouder in de gemeente Utrecht. In zijn portefeuille in die gemeente heeft hij financiën, economische zaken, openbare ruimte (stadsbeheer en reiniging), monumenten en is hij wijkwethouder Utrecht Oost en Utrecht Noord-Oost.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie Amstelveen, mevrouw mr. P.H.E. van Nierop-Kiers typeert Van Zanen in het kort als iemand die kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring en ook beschikt over een breed netwerk. Hij is een aansprekende persoonlijkheid en is helder in zijn standpunten. Hij heeft voorts een sterke motivatie om burgers uit alle geledingen bij het bestuur te betrekken.
Vervolg van de procedure

De raad zal zijn aanbeveling toezenden aan de minister. Ook de Commissaris van de Koningin in de Provincie Noord-Holland zal aan de minister rapporteren over de inhoud en het verloop van de procedure. De minister doet vervolgens een voordracht tot benoeming aan Hare Majesteit de Koningin.

Door de ondertekening van het Koninklijk Besluit wordt de benoeming een feit, waarna beëdiging door de Commissaris van de Koningin geschiedt.

Amstelveen verwacht dat de nieuwe burgemeester in de maand juni kan worden geïnstalleerd tijdens een openbare vergadering van de raad.

Amstelveen, 28 april 2005

Noot voor de redactie,