Politie Twente

Persbericht Politie Twente 28 april 2005

Aanhoudingen na gewapende overval

Politie verricht zestal aanhoudingen na uitgebreid onderzoek gewapende overval

Enschede - Boekelo

Na een gewapende overval op een woning aan de Windmolenweg in Boekelo op maandagavond 8 november 2004, werd door de politie Twente een uitgebreid onderzoek gestart. Dinsdag 9 november werd onderstaand, cursief afgedrukt, persbericht verzonden met betrekking tot deze overval.

Gewapende overval

Bewoners door vier mannen met bivakmutsen op in hun woning overvallen

Boekelo

Maandagavond 8 november om ongeveer 22.10 uur werd een overval gemeld op een woonhuis aan de Windmolenweg in Boekelo. Bleek dat ongeveer 5 minuten daarvoor op het raam van geslagen van de woning en toen de 57 jr. bewoner ging kijken en de deur opende, stormden vier mannen naar binnen. De vier droegen bivakmutsen en bedreigden de 57 jr. en zijn 56 jr. echtgenote met een vuurwapen. De twee werden vastgebonden en de vier gingen op onderzoek de woning in. Na enkele minuten kwamen de vier weer in de woonkamer en vernielden de twee telefoons die daar aanwezig waren. Hierop verlieten de vier mannen de woning met bij zich een kistje waarvan zij vermoedelijk hebben gedacht dat hier geld in zou zitten. Dit is niet het geval, in het kistje zitten kentekenbewijzen van oude motoren die door de 57 jr. worden verzameld. De 57 jr. bewoner heeft zich zelf weten te bevrijden en kon toen de politie waarschuwen. Een onderzoek naar de daders is direct ingesteld, maar heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht rond de klok van tienen, even daarvoor of daarna, iets aan de Windmolenweg in Boekelo is opgevallen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem, 0800-7000. Gedurende het onderzoek werden tussen woensdagmorgen 13 april jl. en dinsdag 26 april in totaal zes personen aangehouden. Alle zes zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze gewapende overval. Op 13 april werd als eerste een 34 jr. Enschedeër aangehouden, gevolgd door een 42 jr. plaatsgenoot op 15 april, een 20 jr. man uit Hengelo en een 32 jr. Enschedeër op 19 april, een 25 jr. Enschedeër op maandag de 25e april en tot slot dinsdag de 26e april een 21 jr. man uit Enschede. De zes zitten nog vast en de eerste vier aangehoudenen zijn reeds bij justitie voorgeleid. De laatste twee aangehouden personen worden donderdag cq vrijdag a.s. voorgeleid. Over een ieders rol in het geheel kan op dit moment nog niets verder worden medegedeeld, het meegenomen kistje met daarin de kentekenbewijzen is nog niet terug gevonden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Rijden onder invloed, auto in sloot

Automobilist komt in sloot terecht, is onder invloed en heeft geen geldig rijbewijs

Weerselo

Donderdagmorgen 28 april om ongeveer 00.35 uur werd gemeld dat er aan de Deurningerstraat in Weerselo een auto in de sloot terecht was gekomen. Ter plaatse werd inderdaad een auto in de sloot aangetroffen en in de nabijheid van de auto liep een man met snijwondjes aan gezicht en armen. Bovendien werd geconstateerd dat deze persoon behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen was. Hierop is de man, een 42 jr. Almeloer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. De auto is afgesleept. Aan het bureau weigerde de 42 jr. de ademanalyse en wilde ook geen verklaring afleggen. Hij is ter ontnuchtering opgesloten. Twens bleek bij controle dat sinds 17 oktober 2002 zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-051870)

Winkeldief met openstaande boetes

Man aangehouden na winkeldiefstal, had nog drietal zaken openstaan

Enschede

Woensdagmiddag 27 april werd door bewakingspersoneel van een van de warenhuizen op het H.J. van Heekplein in Enschede, een winkeldief betrapt. Hij werd overgedragen aan de politie die de man, een 29 jr. Enschedeër, meenam naar het bureau voor verhoor. Hier bleek dat de man nog een tweetal boetes had openstaan met een totale "waarde" van ruim 2900 euro of 49 dagen vervangende gevangenisstraf. Ook bleek dat hij zich voor het ondergaan van een andere straf niet in de penitiaire inrichting Esserheem in Veenhuizen had gemeld. Voor verder onderzoek is de 29 jr. in verzekering gesteld. Met justitie zal e.e.a. worden overlegd. (05-051647)

Eiergooiers aangehouden

Vier jongens gooien met eieren en worden terzake baldadigheid aangehouden

Nijverdal

Door een getuige wordt gemeld dat hij had gezien dat door een viertal jongens met eieren was gegooid tegen de gevel van een school aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal. De vier waren nog in de omgeving en werden na aanhouding meegenomen naar het bureau. Hier zijn ze afgehoord en wordt proces-verbaal van baldadigheid tegen de vier, een 15 jr. Rijssenaar, een 16 jr. jongen uit Enter en twee zestienjarige inwoners van Nijverdal, opgemaakt. De ouders van de vier zijn in kennis gesteld. (05-051428)

Aanhouding na vernieling

Jongen aangehouden na onderzoek vernielen deur, had zich niet aan de schorsingsvoorwaarden van justitie gehouden

Hengelo

Zondag 3 april jl, werd een elektrische toegangsdeur van een flatgebouw aan de Pieter Breugelstraat in Hengelo vernield. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding daarvan werd woensdagmiddag 27 april een 15 jr. Hengelose jongen hiervoor aangehouden. Na verhoor in deze zaak bleek dat de 15 jr. zich niet aan afspraken met justitie had gehouden. Hij had zich niet gehouden aan de voorwaarden die hem waren opgelegd om zijn inbewaringstelling te schorsen. Hiervoor is hij in verzekering gesteld en met justitie zal e.e.a. worden overlegd. (05-042699)

Hennepplantages ontdekt

Plantages met 409 planten, waarvan 400 net geoogst, aangetroffen en vernietigd

Hengelo

Werden woensdagmiddag de 27e april in een woning aan de Peter Rubensstraat in Hengelo in een drietal ruimtes hennepplantages aangetroffen, twee van de drie waren net geoogst. Gezien kon worden dat er net 400 planten waren afgehaald, negen nog niet. Alles is in opdracht van de officier van justitie in beslag genomen en reeds vernietigd. Tegen de 20 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-048059)

Aanhouding na verduistering auto

Man aangehouden i.v.m. betrokkenheid bij verduistering te koop staande auto

Enschede

Maandag 25 april jl. werd door een 31 jr. inwoner van het Duitse Ahaus aangifte gedaan van verduistering van zijn auto. Deze auto had hij te koop staan bij zijn woning in Ahaus. Maandag waren twee personen, Nederlanders, bij hem aan de deur gekomen die de auto wel wilden kopen. Een proefritje werd daarop gemaakt en de koop zou doorgaan wanneer er de mogelijkheid was om even in een garage onder de auto te kijken. Hier werd door de 31 jr. mee ingestemd en de 31 jr. reed met een van de twee "kopers" achter het stuur naar Enschede. Aan de Buurserstraat werd gestopt en stapte de 31 jr. uit. Direct daarop reed de bestuurder door en verdween met medeneming van de auto. Na aangifte van verduistering werd door de politie een onderzoek ingesteld en werd op 26 april de bewuste auto aangetroffen aan de Hanenberglanden in Enschede. Deze werd afgesleept en het onderzoek ging door. Dit resulteerde in de aanhouding van een 24 jr. Enschedeër op woensdag de 27e mei. De 24 jr. werd in verband met mogelijke betrokkenheid bij de verduistering van de auto in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de tweede persoon, waarvan de identiteit ondertussen bekend is, wordt voortgezet. (05-050538)

Fietsendief aangehouden

Veelplegende dief aangehouden, moet zich bij justitie verantwoorden

Enschede

Woensdagmiddag 27 april om ongeveer 14.15 uur werd bij hun woning aan de Wethouder Elhorststraat in Enschede, door de 16 jr. zoon van de eigenaresse van een fiets, gezien dat deze fiets werd weggenomen door een man. Samen met zijn 45 jr. moeder ging hij achter de man aan. Met behulp van een passerende medewerker van de Stadswacht, die in zijn auto op weg was naar zijn werk, kon de dief worden achterhaald en worden overgedragen aan de politie. Deze, een 28 jr. Enschedeër, werd aan het bureau opgesloten en in verband met zijn veelplegerschap in verzekering gesteld. Hij zal zich bij justitie moeten verantwoorden. (05-051629)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --