Rabobank Nederland

Theodoor Gilissen Bankiers en Effectenbank Stroeve bundelen krachten Rabobank Nederland, 28/04/2005 11:45
---

Rabobank Nederland en Kredietbank Luxembourgeoise (KBL) hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Effectenbank Stroeve. KBL heeft het voornemen Theodoor Gilissen Bankiers en Effectenbank Stroeve te fuseren. Door de overname wordt Theodoor Gilissen Bankiers een top-vijf speler op de Nederlandse private banking-markt.

Door de krachtenbundeling van twee gerenommeerde spelers in private banking en effectenadvisering wordt beoogd een compleet private banking-concept aan te bieden aan het hogere segment van de Nederlandse particuliere markt . KBL Group European Private Bankers richt haar strategie op de uitbouw van een Europees private banking-netwerk, samengesteld uit spelers met een eigen identiteit, een sterke reputatie en een verankering in de lokale markten.

Theodoor Gilissen Bankiers (1881) en Effectenbank Stroeve (1818) beantwoorden aan dit profiel. Beide zijn van oorsprong effectenhuizen (commissionairs) die tijdens de voorbije jaren langs verschillende wegen een prominente plaats op de private banking markt hebben verworven. Theodoor Gilissen Bankiers hanteert het traditionele private bankingmodel met de nadruk op vermogensbeheer en verleent effectenbankdiensten aan Zelfstandige Vermogensbeheerders. Effectenbank Stroeve heeft een sterke positie in het stockbroking segment (beleggingsadvies voor actieve particuliere beleggers) en is marktleider in de dienstverlening aan Zelfstandige Vermogensbeheerders. De nieuwe combinatie heeft een totaal beheerd vermogen van ruim EUR 7,5 miljard. Het bestuur van de combinatie zal bestaan uit Roelf Rogaar, Bestuursvoorzitter, Ron Doevendans en Cees Haasnoot. Laatstgenoemde treedt toe tot de statutaire directie van Theodoor Gilissen Bankiers en blijft tot de integratie verantwoordelijk voor Effectenbank Stroeve.

Etienne Verwilghen, Directievoorzitter KBL en lid van het Directiecomité van KBC Groep: "Door de bundeling van krachten van Theodoor Gilissen Bankiers met Effectenbank Stroeve ontstaat een Nederlandse private bank die zich qua competentie en qua schaal kan meten met de topspelers in de Nederlandse markt. De nieuwe combinatie past perfect in onze Europese strategie die slechts één doel beoogt, namelijk een complete eersteklas service bieden aan onze private banking clientèle."

Roelf Rogaar, Bestuursvoorzitter Theodoor Gilissen Bankiers: "Het doet mij plezier dat we deze combinatie tot stand kunnen brengen. In de uiterst competitieve private banking markt is superieure cliëntenservice de belangrijkste onderscheidende factor. Effectenbank Stroeve is een complementair bedrijf dat in zijn marktsegmenten een prima reputatie heeft en een succesvol trackrecord. De nieuwe combinatie zal ons verdere mogelijkheden tot groei verschaffen en leiden tot een nog bredere service aan onze cliënten."

Cees Haasnoot, Directievoorzitter Effectenbank Stroeve: "Dienstverlening aan de vermogende particulier is het hart van ons bedrijf. Ik zie uit naar de mogelijkheden die geboden worden door het samengaan met het gerenommeerde private bankinghuis, Theodoor Gilissen Bankiers. Als onderdeel van KBL, een solide groep met een Europese dimensie die zich uitsluitend richt op private banking, krijgen we alle ingrediënten in huis om een absolute topspeler te worden in de Nederlandse markt. Daarenboven zullen we door de krachtenbundeling en door schaalvoordelen nog beter in staat zijn de dienstverlening aan Zelfstandige Vermogensbeheerders te optimaliseren, en hierin verder te investeren."

Piet van Schijndel, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland: "Theodoor Gilissen Bankiers en Effectenbank Stroeve zijn binnen de KBL Group European Private Bankers een kansrijke combinatie. Voor cliënten van beide banken zal deze krachtenbundeling in de toekomst vele voordelen bieden op het vlak van service en dienstverlening."

De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de relevante toezichthouders en autoriteiten. Tevens is advies gevraagd aan de ondernemingsraden.