Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden verwelkomt beursactiviteiten

Bron: Gemeente Leeuwarden (28-04-2005) Het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden is verheugd dat bestuurder A. A. de Jong van de Prins Bernardhoeve op advies van de Raad van Commissarissen van de Prins Bernhardhoeve besloten heeft de beursactiviteiten van de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren over te gaan hevelen naar het FEC/WTC in Leeuwarden. Er zijn de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd over deze ontwikkeling tussen diverse leden van het college van b. en w. enerzijds en de heer De Jong met de commissarissen van de Prins Bernhardhoeve anderzijds.

In deze gesprekken zijn aan de orde geweest de juridische verhoudingen tussen het FEC/WTC en de gemeente Leeuwarden, het plegen van een grondruil, de verdere ontwikkeling van het WTC en de realisatie van parkeermogelijkheden. De voorstellen worden nu uitgewerkt en zullen op korte termijn worden voorgelegd aan de commissie Bestuur en Middelen, waarna het gebruikelijke besluitvormingsproces kan worden doorlopen.

Wethouder Tom van Mourik beschouwt de verbreding van het beurzenpakket en de uitbouw van andere activiteiten in het FEC/WTC-complex als een extra stimulans voor de economische ontwikkeling van Leeuwarden, nadat vorige week Holland Casino al voor Leeuwarden heeft gekozen.