Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT

'Poëziehoofdstad' krijgt eigen rechtbank

Groningen - De stad Groningen wordt door sommigen de poëziehoofdstad van Nederland genoemd vanwege haar vele dichters en haar talrijke poëzieactiviteiten. Sinds kort heeft deze noordelijke stad zelfs een eigen poëzierechtbank.

Afwisselende, korte en temperamentvolle poëzievoordrachten in het Groningse stadscafé 't Pleidooi. Dat typeert de eerste en enige Poëzierechtbank van Nederland. Dichters en publiek: poëzieadvocaten en publieksjury. Twee zittingen en één slotzitting. Per zitting: één podium met twee dichters die beurtelings drie maal één gedicht uit eigen werk voordragen. Na elke zitting velt het publiek een oordeel. Middels een applausmeting wordt aangegeven welke voordracht een pleidooi voor de poëzie is.

Jan-Jaap Reinders, stadsredactiedichter van het Dagblad van het Noorden, is rechter en presentator van de avond. De Groninger oud-stadsdichter Bart FM Droog zal, naast Karel ten Haaf, Harry Zijlstra en Pietersz van Calumburgh, als poëzieadvocaat de arena betreden. De zittingen zullen plaatsvinden op donderdag 28 april 2005. Locatie: Café 't Pleidooi, Peperstraat 31 te Groningen; aanvang: 21.00 uur; entree: gratis.

contactgegevens:

Jan-Jaap Reinders

tel:050-5265860

e-mail: j.j.reinders@dichter-bij-de-sterren.nl