InnoConcepts

InnoConcepts N.V.
Capelle aan den IJssel, 28 April 2005 INNOCONCEPTS DOCHTER I-PAC BETREEDT MET
STRATEGISCHE ALLIANTIE NIEUWE MARKT

---
I-Pac Technologies (80% InnoConcepts) heeft een strategische alliantie gesloten met Schoeller Arca Systems, s wereld grootste producent op het gebied van kunststof transportverpakkingen. De samenwerking biedt I-Pac toegang tot een nieuwe verpakkingsmarkt, die op termijn een groter potentieel biedt dan I-Pac s huidige multimedia activiteiten. De samenwerking zal reeds vanaf 2005 een positieve bijdrage gaan leveren aan het bedrijfsresultaat. I-Pac Technologies heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en opbouw van knowhow met betrekking tot kunststofverpakkingen. Deze knowhow wordt thans vrijwel uitsluitend toegepast binnen haar eigen activiteiten op het gebied van multimediaverpakkingen. Schoeller Arca Systems en I-Pac Technologies hebben de afgelopen driekwart jaar intensief met elkaar samengewerkt met betrekking tot de technische haalbaarheid om de I-Pac knowhow te vertalen naar de productenrange van Schoeller Arca Systems. De positieve conclusies van dit onderzoek heeft partijen doen besluiten deze samenwerking vorm te geven in een licentie-overeenkomt. Schoeller Arca Systems is ontstaan uit de recente fusie tussen het te Hardenberg gevestigde Schoeller Wavin en het Zweedse Arca. De gefuseerde onderneming is met meer dan 30 productie- en sales vestigingen s-werelds grootste producent op het gebied van kunststof transportverpakkingen zoals kratten, dozen, pallets, big boxes, etc. Schoeller Arca Systems heeft een omzet van meer dan EUR 500 miljoen op jaarbasis in een markt met een volume van zo n EUR 3 miljard. De alliantie betreft een wereldwijde exclusieve samenwerking tussen partijen voor specifieke verpakkingen en aanverwante producten die zullen worden geproduceerd en gecommercialiseerd door Schoeller Arca Systems binnen haar marktgebied.
Voor I-Pac Technologies betekent de alliantie dat zij een tweede markt betreedt naast haar huidige eigen activiteiten in multimediaverpakkingen. Deze samenwerking past bovendien in haar strategie om de knowhow basis verder te ontwikkelen en vermarkten via samenwerkingsverbanden met toonaangevende spelers in de verpakkingsindustrie. I-Pac Technologies krijgt met Schoeller Arca Systems een eerste partner in deze categorie met een sterke marktpositie, een indrukwekkende R&D capaciteit en een wereldwijd (service-)netwerk. Partijen zullen in de komende periode verder onderzoeken in hoeverre de samenwerking naar andere segmenten van de verpakkingsmarkt kan worden uitgebreid mede gelet op de groeiambities van Schoeller Arca Systems. Voor Schoeller Arca Systems impliceert de samenwerking dat zij de komende jaren nieuwe producten op de markt zal kunnen gaan brengen met superieure kwaliteitskenmerken voor haar klanten op het gebied van productdesign, materiaalkeuze, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. InnoConcepts verwacht dat de samenwerking reeds vanaf 2005 een bijdrage gaat leveren aan het bedrijfsresultaat. Gezien het potentieel van deze samenwerking, verwacht InnoConcepts dat op termijn het resultaat uit deze samenwerking hoger zal zijn dan het huidige bedrijfsresultaat. De alliantie biedt bovendien een goed fundament voor het verder uitwerken van de verschillende strategische opties van InnoConcepts met betrekking tot de invulling van haar toekomstige activiteiten.

InnoConcepts N.V.
PROFIEL INNOCONCEPTS
InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een brug slaat tussen innovaties en de markt. InnoConcepts onderscheidt zich hiermee van financiële partijen, die vaak alleen kapitaal verstrekken, en commerciële partijen, die meestal onvoldoende infrastructuur bezitten om ruimte te geven aan innovaties. De ruime ervaring in de marketing van innovatieve producten en technologieën, de financiële slagkracht alsmede het uitgebreide netwerk geven InnoConcepts een aanzienlijk voordeel bij het realiseren van succesvolle marktintroducties. InnoConcepts heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Hong Kong. In Azië heeft zij verder diverse partnerships met lokale partijen. Distributie en licensering van haar producten en technologieën vindt plaats naar meer dan 25 landen.


InnoConcepts