BNN

PATRICK LODIERS VOLGT VIJF TERMINAAL ZIEKE JONGEREN IN OVER MIJN LIJK

In de nieuwe docusoap Over Mijn Lijk van BNN volgt Patrick Lodiers een jaar lang vijf jonge mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. De vijf jongeren hebben nog één doel dat ze koste wat het kost voor hun dood willen bereiken. Over Mijn Lijk is vanaf 2006 bij BNN te zien, maar de opnames zijn al begonnen.

De gasten van het programma proberen samen met Patrick alles uit de laatste tijd van hun leven te halen. Maar Patrick is er ook bij de dagelijkse dingen in hun leven: een onderzoek in het ziekenhuis, het uitzoeken van een doodskist of gewoon even op de koffie. Patrick Lodiers: 'Dit is een van de meest enerverende projecten die ik tot nu toe heb gedaan. Tijdens de serie Je Zal Het Maar Hebben heb ik heel wat ziektes voorbij zien komen. Met hele vervelende consequenties, maar meestal niet dodelijk. Daar kom je nog een beetje 'up' uit. Dat zal hier lang niet altijd makkelijk zijn. Het verbaast me hoe strijdbaar en levenslustig ze zijn. Ook hebben de gasten gelukkig genoeg zelfspot om af en toe toch iets van lucht te hebben.'

De jongeren zelf houden tijdens het jaar dat ze gevolgd worden door de televisieploeg ook een weblog bij op bnn.nl. Over Mijn Lijk wordt geproduceerd door Skyhigh TV, het productiebedrijf dat o.a. het programma Jong voor de EO maakt.

Ingrid Timmer (035-6555321)