AS2 software van InterCommIT ontvangt eBusinessReady stempel

AMERSFOORT, 20050428 -- Go-direct van InterCommIT voldoet aan alle eisen van het IETF AS2 protocol en aan de compatibiliteitseisen van eBusinessReady. Dit is bekend gemaakt door eBusinessReady, het branche onafhankelijk testprogramma voor software, de Uniform Code Council Inc.® (UCC ®) en Drummond Group Inc. (DGI). Een product wordt alleen gecertificeerd door eBusinessReady wanneer gegevens horizontaal en verticaal uitgewisseld kunnen worden in de supply chain én tussen alle producten in de Interoperable Test Round via de distributie kanalen.


Deelnemen aan de test kan alleen wanneer aan de gestelde standaard is voldaan. Zonder operabiliteit kan een oplossing een supply chain implementatie vertragen en hoge kosten met zich meedragen om verschillende oplossingen en (merk)gebonden protocollen te ondersteunen.

" Het verheugd ons dat wij als enige in Nederland onze klanten een product kunnen leveren dat implementaties in de supply chain vergemakkelijkt" verklaarde Peter Veenman van InterCommIT. "Go-direct AS2 software maakt het mogelijk dat bedrijven efficiency- en kostenvoordelen kunnen behalen doordat het de volledig volgens de industrie richtlijnen werkt."

Test scope
De test omvat het volledige AS2 gamma van veiligheid en berichtontvangst. Digitale handtekeningen, encryptie, HTTP/HTTPS datatransport, getekende en ongetekende ontvangstbewijzen, synchrone en asynchrone ontvangstbewijzen en data compressie zijn uitvoerig getest. De testdata batches simuleerde traditionele PO's. UCCnet berichten zijn gebruikt met documenten in X12, EDIFACT en XML formaat. Bovendien zijn incorrecte AS2 berichten uitgewisseld om te controleren of de producten fouten herkennen en de bijbehorende MDN's retourneren.

De 8ste IETF AS2 Interoperability Test is in 10 weken afgerond. De eerste 9 weken zijn besteed aan het vinden en oplossen van compatibiliteitsproblemen. De finale tests zijn tussen 31 maart en 6 april 2005 uitgevoerd. Gedurende deze testen waren code aanpassingen en debug montages niet toegestaan. Immers een product is interoperabel of het is het niet. Uitzonderingen en afstandsverklaringen worden niet verstrekt.

Go-direct
Go-direct maakt het uitwisselen van real-time, veilig, betrouwbaar en grote volumes gegevens met zakenpartners mogelijk. Doordat beide partijen moeiteloos de 'eigen' platforms, systemen en applicaties kunnen blijven gebruiken worden tijd, geld en moeite bespaard.

De volgende versies zijn beschikbaar:
*Go-direct Express v2.0; de basis versie met 1 AS2 verbinding
*Go-direct Pro v2.0; met standaard 3 verbindingen en waarbij uitbreidingen mogelijk zijn
*Go-direct ISP v2.0; voor een ongelimiteerd aantal aansluitingen
Voor meer informatie bezoek: www.go-direct.nl

Over AS2
AS2 (Applicability Statement 2) is the specificatie standaard (RFC Standards Track) waarbij applicaties via het Internet gegevens uitwisselen zoals EDI (EDIFACT of X12), binary of XML. De specificatie wordt gepubliceerd door de werkgroep IETF EDIINT.

eBusinessReady ®
eBusinessReady is een branche neutraal middel om bedrijven te assisteren bij het selecteren van producten en het besparen van kosten. Het programma streeft open industrienormen voor software na op het gebied van compatibiliteit en naleving van de standaards. Door samen te werken met software leveranciers, branche organisaties en belangengroepen wordt hieraan voldaan. De volledige testresultaten van de eBusinessReady certificering zijn beschikbaar op: www.ebusinessready.org .

Drummond Group Inc.
Drummond Group Inc. (DGI) is een onafhankelijk bedrijf dat compatibiliteit- en conformiteit testen afneemt, daaraan gerelateerd onderzoek verricht en publiceert en strategieën ontwikkeld voor verticale industrieën. Voor meer informatie bezoek: www.drummondgroup.com.

InterCommIT
InterCommIT is een Integration Service Provider (ISP) met klanten in verschillende bedrijfstakken waaronder de financiële dienstverlening, de assurantie branche, de Doe-Het-Zelf branche, de levensmiddelensector en de interieurbranche. Behalve het leveren van Internet transport diensten kan InterCommIT ook de installatie, het beheer en het onderhoud verzorgen van software applicaties en ICT oplossingen.
InterCommIT is nauw betrokken bij de West-Europese overlegorganen rondom de AS2-standaard en daardoor op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voor meer informatie bezoek: www.intercommit.nl.