Nighttown Rotterdam

VR 29.04 Rise Against + support act Alexisonfire
Basement

Rise Against is een vierkoppige, melodische hardcore eenheid uit Chicago. Een plaats waar pizza en punk als twee handen op één buik zijn! Beïnvloed door de zware old-school punk zoals Bad Religion, Minor Threat en Bad Brains, spelen deze jongens snelle en energetische muziek. Vrijdag 29 april doen ze dat in de basement van Nighttown.

Rise Against bevat ex-leden van de hardcore groep; 88 Fingers Louie. Deze jongens hebben de Chicago hardcorescène opgericht en nu zijn ze op een missie om zijn vergane glorie te herstellen!
Hun full-length debuutalbum, The Unraveling, is uit bij Fat Wreck Chords en voegt hun tot een genre dat vooral west coast pop-punk bevat. Deze jongens brengen snel aangevend, zwaar en agressief geluid weer, zowel op plaat als live. The Unraveling is opgenomen met Mass Giorgini bij Sonic Iguana, een legendarische punk rock combinatie die albums voor bands als Screeching Weasel, The Smoking Popes, Anti-Flag en The Queers heeft geproduceerd.

Rise Against's ethische werk is even hard als hun muziek. Ze beginnen aan monsterachtige tour om The Unraveling te promoten. Ze hebben al reeds shows geboekt met andere aanzienlijke hardcoregroepen als Sick Of It All, AFI en Gppd Riddance. Rise Against belooft om alle luisteraars van alle kanten te doen luisteren naar hun muziek, zoals ze zelf bevestigen, "Ons doel is om als band punk te blijven terwijl we toch nog sterker worden, zowel muzikaal als lyrisch. We willen daarbuiten zijn en rocken!"

In het voorprogramma staat de band Alexisonfire. Dit is een hardcore-band die uitwijkt naar extremen, van links naar rechts, van boven naar beneden, van mooi naar lelijk. Het is maar net hoe je het zelf ziet! De vijfkoppige band afkomstig uit Ontario heeft veel critici onder de indruk gebracht met hun intelligente maar ook kwalitatief hoge schrijf- en podiumkunsten.

VR 29.04 RISE AGAINST + support act ALEXISONFIRE
Zaal open 19.00 uur / Aanvang support act: 20.00 uur / Aanvang hoofdact: 21.00 uur
EUR 10,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Black Widow

www.nighttown.nl / www.riseagainst.com / www.theonlybandever.com

---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke.
T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --