Politie Zeeland


---


W-2333-2005 Diefstal auto

Tussen woensdagochtend 07.50 uur en donderdagmiddag 17.45 uur is een auto die geparkeerd stond aan het Stationsplein in Vlissingen weggenomen.
Het betreft een blauwe Honda, type Civic met het kenteken FD-FZ-73. De waarde van de auto is onbekend.


W-2334-2005 Aanrijding in Vlissingen

Donderdagmiddag rond 17.50 uur vond er op de Paul Krugerstraat in Vlissingen een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie personenauto's betrokken raakten.
Een 20-jarige automobilist uit Oost-Souburg reed over de Paul Krugerstraat komende uit de richting van de Nieuwe Vlissingseweg.
Toen hij bij de kruising met de Industrieweg afremde om rechtsaf te slaan kon de
19-jarige automobiliste uit Oost-Souburg, die achter hem reed, niet meer op tijd tot stilstand komen en botste tegen de achterzijde van het voertuig.
Een 57-jarige automobilist uit Vlissingen, die achter de vrouw reed, kon ook niet op tijd tot stilstand komen.
Er was alleen materiële schade.


W-2335-2005 Aanhoudingen wegens vernieling

Donderdagmiddag rond 16.30 uur zijn een 14-jarig meisje, een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, allen uit Vlissingen, aan Boulevard Bankert in Vlissingen aangehouden wegens vernieling.
Het drietal had even daarvoor het rolluik van een friethok met een stift beklad. Ook had het drietal terrasstoelen omver getrokken. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


W-O-2336-2005 Aanhouding na diefstal

Tussen woensdagavond 22.26 uur en woensdagnacht 00.40 uur is van een bedrijfsterrein op het industrieterrein in Middelburg een vrachtauto (met onbekende waarde) weggenomen.
Met de vrachtauto werd dezelfde nacht bij een bedrijf in Zierikzee een container met aluminium (totale waarde van enkele duizenden euro's) weggenomen.
In verband hiermee is donderdagochtend rond 07.40 uur een 27-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland in Roosendaal aangehouden.
De man is in verzekering gesteld.


W-2337-2005 Diefstal uit bejaardenwoning

Donderdagmiddag rond 13.05 uur is een 19-jarige vrouw uit Middelburg aangehouden wegens diefstal.
De vrouw heeft de afgelopen maand verschillende malen geld weggenomen uit de kamer van een 86-jarige vrouw. De 19-jarige vrouw liep stage in het verzorgingshuis in de gemeente Veere (waar de bejaarde vrouw woont).
In totaal heeft 19-jarige vrouw enkele tientallen euro's weggenomen. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.