Ingezonden persbericht


Stemhok werpt zich in strijd om stemwijzer


De referendumwijzer van het IPP is saai en onbereikbaar. De 'Echte Stemadviseur' van Comité Grondwet Nee wordt aangevallen door 'hackers'. Gelukkig biedt www.stemhok.nl uitkomst voor dolend stemvee. Met de enige echte (in ieder geval de leukste) stemwijzer over het Europese Grondwet-referendum. De Stemhok stemwijzer staat online op www.stemhok.nl/stemwijzer.php
vanaf donderdag 28 april.


Na lange stilte is Stemhok.nl weer in de lucht. In de verkiezingen van 2002 en 2003 trok deze satirische journalistieke website tienduizenden bezoekers. Smeekbedes van fans trokken de redactie begin dit jaar weer over de streep. De vrees dat de deconfiture van de LPF de geboorte van nieuwe Nederlandse politieke humor had gesmoord, bleek ongegrond. Met dit kabinet en deze oppositie huist er, voor wie het wil zien, op het Binnenhof meer satire dan ooit tevoren. Nederland heeft haar Stemhok nodig.


Het referendum over de Europese grondwet brengt eindelijk ook weer een beetje verkiezingskoorts. In 2002 en 2003 trok de Stemhok Stemwijzer meer bezoekers dan welk ander deel van de website. Ook nu biedt de stemwijzer van Stemhok.nl de vragen en antwoorden die de moderne Nederlandse kiezer nodig heeft. Daarnaast vindt u in de rubriek GrondwEUt meer leuke en intelligente verhalen over het Europees grondwettelijk verdrag.

Stemhok.nl is is een mengeling van politieke satire, columns en ouderwetse nieuwsgaring. De redactie, nu in vernieuwde samenstelling, bestaat uit jonge journalisten, gesjeesde studenten en andere creatieve geesten met een frisse en kritische blik op het Haagse steekspel om de macht.

Meer informatie? Neem contact op met Michiel Hulshof (06 513 54 870).