Gemeente Delft Jeugd- en jongerenlintjes in Delft

Je bent jong en je doet wat!

Kinderen en jongeren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de stad of aan hun wijk, kunnen vanaf heden worden genomineerd voor het Jeugd & Jongerenlintje 2005.

Op de dag voor Koninginnedag, 29 april 2005, worden Delftse kinderen en jongeren tot 18 jaar die iets goeds hebben gedaan voor de wijk of stad door de burgemeester onderscheiden met het Jeugd & Jongerenlintje. Onder het motto 'je bent jong en je doet wat' wordt er aandacht gevraagd voor het lintje.

Sinds vorig jaar reikt de gemeente Delft het Jeugd & Jongerenlintje in navolging op de lintjesregen voor volwassen. In een andere stad bestaat het lintje al langer. Daar werden ze uitgereikt aan kinderen die een handtekeningenactie hebben opgezet voor nieuwe toestellen in hun speeltuin of voor een kind dat gedurende langere tijd aantekeningen maakte voor een ziek klasgenootje en haar gezelschap hield buiten schooltijd.

In 2004 heeft Bernadette Roest (17 jaar) het allereerste Delftse Jeugd & Jongerenlintje ontvangen, omdat zij zich heeft ingezet voor een ontwikkelingsproject in Afrika door geld in te zamelen voor een onderwijsproject in Uganda, waar ze vervolgens zelf naar toe geweest is om mee te helpen.

Aanmelden

Kent u iemand die een Jeugd & Jongerenlintje verdient? Geef hem/haar dan op door een brief te schrijven, waarin staat over wie het gaat en wat hij/zij heeft gedaan om een lintje te verdienen. Stuur de brief voor 1 maart 2005 naar: Gemeente Delft, Vakteam Welzijn / J&J-lintje, Postbus 340, 2600 AH Delft.

Vanaf 1 maart 2005 kijkt een speciale beoordelingscommissie, bestaande uit jJongerenraad delft, een docent, een afgevaardigde van breed welzijn delft en iemand van de gemeente, naar alle aanmeldingen. Vervolgens worden 5 aanmeldingen geselecteerd waarvan de jury vindt dat die een lintje verdienen. De Jeugd & Jongerenlintjes worden de dag voor Koninginnedag door de burgemeester uitgereikt.

Meer informatie kunt u vinden op de jongerenportal van www.delft.nl/jongeren.

Noot voor de redactie: (

Gemeente Delft