Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Magnus bij het NK Jeugd

Tijdens het NK Jeugd dat op 29 april a.s. in Schagen van start gaat, zal er ook geschaakt worden door de Noorse juniorgrootmeester Magnus Carlsen. Hij zal te zien zijn in de dubbelrondige Deloittevierkamp met drie vertegenwoordigers van Jong Oranje: Erwin lAmi, Jan Smeets en Daniël Stellwagen.

Naast het feit dat het natuurlijk altijd aantrekkelijk is om bij een jeugdkampioenschap de jongste grootmeester van het moment te kunnen presenteren, speelt ook het gegeven dat het NK Jeugd georganiseerd wordt door de Schager Schaakvereniging Magnus een niet onbelangrijke rol. Dat de stad Schagen, al in de middeleeuwen bekend als de Magnusveste, nu voor enkele weken als Magnus City wordt aangeduid, hoeft dan ook geen verbazing te wekken.

Op vrijdag 29 april vindt in het kantoor van sponsor Deloitte, Kaagweg 25 te Schagen, om 15.00 uur de opening plaats, waarbij er voor de geïnteresseerde media gelegenheid is om deelnemers en andere betrokkenen vragen te stellen. Op dezelfde dag treden de drie Oranjejunioren op in de traditionele Schager winkelsimultaan, terwijl Magnus Carlsen tijdens dat evenement een periode in boekhandel Plukker aanwezig is om te signeren.

Op zaterdag 30 april gaat de vierkamp van start om 12.00 uur, om 14.00 en 16.00 uur gevolgd door de volgende ronden. Op zondag 1 mei wordt er om 11.00 uur begonnen. De pauzes worden dan waarschijnlijk iets ingekort met het oog op de terugreis van Magnus diezelfde dag. Beide dagen wordt er gespeeld in de raadszaal van het stadskantoor, Laan 19 te Schagen.
Degene die naast het volgen van de vierkamp ook zelf nog wil schaken, kan dat op 30 april doen in het BBHD-rapidtoernooi, dat vanaf 10.00 uur in hetzelfde pand plaatsvindt.
Meer bijzonderheden over het NK en diverse nevenactiviteiten zijn de vinden op de website van het toernooi.

---

Negende ronde Meesterklasse in Denksportcentrum Leiden

De negende ronde Meesterklasse wordt op 17 april (start: 13.00 uur) gehouden in het Denksportcentrum in Leiden (LSG). Het is de bedoeling om de vijf topborden van de wedstrijden via live-borden (DGT) op schakers.info te tonen, die zondag. Uiteraard ook de uitslagen en standen, alsmede het verzamelen van alle partijen van die dag (en te downloaden op SI).

Speelzaal: Denksportcentrum Leiden, Robijnstraat 4, 2332 KE Leiden, 071-5723229

Routebeschrijving
Openbaar vervoer:
vanaf CS bus 15 richting Stevenshof. Halte Opaalstraat/Diamantplein. Denksportcentrum aan de andere kant van het winkelcentrum.

Auto:
A44, afslag 8 (Plesmanlaan); 1e rechts, 1e links (Lelylaan), rechts (Barnsteenstraat), links (Opaalstraat), rechts (Diamantlaan), rechts Robijnstraat.
A4: afslag N206 (Europaweg), linksaf Voorschoterweg, rechtsaf Churchilllaan, na spoor 1e linksaf Barnsteenstraat, zie verder boven.
---

Voor Polen heeft u geen visum nodig.