Gemeente Deventer

Week 15, 14 april 2005

DE WATERKARAVAAN KOMT NAAR DEVENTER

De Waterkaravaan is een publiekscampagne voor duurzaam waterbeheer die dit voorjaar plaatsvindt. Op 29, 30 april en 1 mei ligt het Reinwaterschip aan de Wellekade. Koninginnedag wordt de publieksdag. Dan is naast het schip een feestelijke informatie- en activiteitenmarkt ingericht: de watermarkt. Bezoekers van de Waterkaravaan kunnen te weten komen hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van de wateroverlast. Op het schip is een tentoonstelling over maatregelen die mensen in en om het huis kunnen nemen. Ook kunnen bezoekers op het schip hun eigen sloot- of vijverwater testen.

Overheid, producenten, onderwijsinstellingen, sportverenigingen, recreatie/bedrijven en andere maatschappelijke organisaties zijn op de watermarkt aanwezig met actieve presentaties van hun eigen projecten. De watermarkt zal niet alleen informeren maar ook amuseren met theater en spel. Spannende uitstapjes zijn te maken met de Zodiac motorboot. Het terras naast de markt is ingericht als speciaal waterterras met een spetterende kaart.

Win een ton

Wanneer bezoekers zelf een goed idee hebben voor het duurzaam en bewust omgaan met water, dan kunnen zij dit tijdens Waterkaravaan invullen en inleveren op het schip. De beste ideeën worden beloond met een (regen-)ton gesigneerd door weerman Peter Timofeeff. Timofeeff is het boegbeeld van de landelijke campagne âNederland leeft met Water,â waar de Waterkaravaan bij aansluit.

Kleur Peter

Op verschillende plaatsen in de stad, bijvoorbeeld op het pontje over de IJssel, zijn voor kinderen tot 12 jaar kleurplaten verkrijgbaar met de aankondiging van de Waterkaravaan. Leveren zij die kleurplaat op 30 april in op de watermarkt, dan krijg je een leuke verrassing en maak je kans op prijzen om van te watertanden.
De Waterkaravaan is een project van Stichting Reinwater, Stichting Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties, IVN, Stichting Duurzaam Rivierenland, MilieuCentrum Deventer, NAJK, NVVS, Stichting de Noordzee, de Waddenvereniging en het VBIJ en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VROM, Nederland leeft met Water, Stichting DOEN, het VSB Fonds en de KNHM.

Publicatiedatum: 14-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 14 april 2005