Amsterdam Airport Schiphol

Schiphol Plaza viert feest in voorjaar

Winkelcentrum bestaat 10 jaar

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
21 april 2005                                                 
Dit jaar bestaat Schiphol Plaza, het winkelcentrum en centrale plein van Amsterdam Airport Schiphol, tien jaar. Om dit te vieren wordt dit voorjaar een aantal activiteiten georganiseerd.

In mei 2005 is het tien jaar geleden dat Schiphol Plaza haar deuren voor passagiers, afhalers, wegbrengers, Schipholwerkers en bezoekers opende. Iedereen die op vrijdag 29 april het winkelcentrum bezoekt, krijgt een fleurige narcis opgespeld door Haarlemse bloemenmeisjes. Tussen twaalf en vier uur 's middags zullen arriverende passagiers, afhalers en winkelend publiek bovendien vermaakt worden door straatartiesten en muzikanten.

Ter gelegenheid van moederdag, zondag 8 mei, pakt Schiphol Plaza pas echt uit. Gedurende drie dagen - 6, 7 en 8 mei - krijgen alle moeders, maar ook vaders en andere Plaza-bezoekers, bij besteding van 10 euro in een van de winkels een bon om een gratis glossy blad af te halen bij de AKO winkel. In de winkelstraat zijn op moederdag tussen twaalf en vier uur 's middags diverse activiteiten voor moeders van alle leeftijden. Visagist Leco van Zadelhoff geeft een ieder die 'als nieuw de lente in wil gaan' een make-up advies of zelfs een make-over. Leonidas geeft bonbons aan moeders en bij Gassan kunnen moeders hun juwelen gratis laten schoonmaken. Bij Kappé kan men een inscriptie op de voor moederdag gekochte parfumfles laten graveren. Verder komen de Haarlemse bloemenmeisjes op moederdag opnieuw naar Schiphol Plaza om bezoekers, afhalers en passagiers met een narcis te 'versieren'.

Ook de omwonenden worden in de feestmaand van Schiphol Plaza niet vergeten. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei wordt voor de buren van Schiphol en hun kinderen een speciale 'Buren en Kids-dag' georganiseerd. Meer informatie hierover is te lezen in de editie van Schipholland die begin mei verschijnt.

031-2005/mb

Schiphol Group
Corporate Communications

Persvoorlichting
020-6012673

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl