Gemeente Urk

´Arrie maaken` - Urker Koninginnenacht

Afgelopen jaren is het (verkeers) onveilige gedrag en de overlast toegenomen dat jongeren veroorzaken tijdens de Koninginnenacht door met opgevoerde brommers en scooters door de straten van Urk te rijden. In het kader van openbare orde en veiligheid, is het Urker jeugd- en jongerenwerk gevraagd een activiteit te organiseren om de risico´s en de tijdsduur van de overlast tijdens de Urker Koninginnenacht terug te dringen. Stichting JOW en Stichting Buurtwerk Urk organiseren daarom in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april 2005 een speciale activiteit voor de jongeren, ´Arrie Maaken `. Tijdens ´Arrie Maaken` kunnen Urker jongeren deelnemen aan een nachtelijke barbecue met leuke activiteiten en na afloop daarvan gecontroleerd herrie maken met brommer, scooter of bromfiets.

´Arrie maaken`

Op vrijdagmiddag 29 april 2005 krijgen de jongeren vanaf 16 jaar de mogelijkheid om met technische ondersteuning te sleutelen aan hun brommers, scooters of snorfietsen en deze te versieren. Hierbij wordt medewerking verleend door Rossie Motoren, Scootershop Van Dokkum en Bike Shop Weerstand en Kramer. Vanaf 24.00 uur is er een nachtelijke barbecue met film. Vanaf zaterdag 30 april 05.00 uur gaat de groep jongeren met hun versierde voertuigen onder begeleiding van de organisatie een vastgestelde route door Urk rijden. Deelnemers aan de activiteit zullen herkenbaar zijn d.m.v. een hesje. Rond 07.00 uur eindigt de rit en wordt de activiteit afgesloten met een oranjesoes en de uitreiking van prijzen voor de grootste ´Arrie maaker` en de mooiste brommer, scooter of snorfiets. Om 12.00 uur moeten de voertuigen weer in hun oude staat zijn teruggebracht.

Verantwoordelijkheid ouders
Tijdens de Urker Koninginnenacht gelden de normale regels voor gedrag in het verkeer. Personen die willen deelnemen moeten dus 16 jaar of ouder zijn, in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, een helm dragen, verzekerd zijn, zich houden aan de snelheidsregels en zij mogen geen alcohol genuttigd hebben. Tijdens de Koninginnenacht is het alleen aan de deelnemers van deze activiteit toegestaan om vanaf 05.00 uur tot 07.00 uur geluid te produceren. Alle overige ongeorganiseerde vormen van onveilig (verkeers) gedrag en overlast worden door de politie aangepakt. Niet alleen de jongeren worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid hierin te nemen maar ook ouders worden dringend verzocht hun kinderen te wijzen op de gevaren van onveilig verkeersgedrag.

Aanmelden kan nog tot dinsdagmiddag 26 april 2005 14.00 uur via de Stichting Buurtwerk of de Stichting JOW. Aanmelden via e-mail kan ook op de volgende mailadressen: jow@kliksafe.nl of jwl@filternet.nl.

Arrie maaken is Urkers voor herrie maken