Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 128

datum: 25 april 2005

Een nieuwe activiteit van het CNME op het Middeleeuws Erf Amersfoort

"Op stap in de Middeleeuwen"

Op vrijdagmiddag 29 april om 15.00 uur neemt wethouder Gerda Eerdmans een nieuwe gezinsactiviteit voor het Middeleeuws Erf op Landgoed Schothorst feestelijk in gebruik. De gezinsactiviteit betreft een doe-mand met als titel "Op Stap in de Middeleeuwen" waarmee gezinnen met kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12 jaar het leven in de vroege middeleeuwen ontdekken. U bent van harte uitgenodigd om het moment bij te wonen.

De middag ziet er als volgt uit:
15.00 uur : aanvang
15.10 uur : Enna en Edgar presenteren zich aan het publiek 15.15 uur : Enna en Edgar overhandigen de doe-mand aan de wethouder. Wethouder Eerdmans leest kinderen voor uit de mand (fotomoment) 15.20 uur : ouders gaan met kinderen aan de slag met de doe-mand 15.30 uur : middeleeuws hapje en drankje

Enna en Edgar

Centraal in deze Op stap-mand staat het leven van twee kinderen: Enna en Edgar. Deze kinderen wonen op het vroegmiddeleeuwse erf De Bergkamp in 800 na C. Enna en Edgar vertellen aan de hand van opdrachten en spelletjes in de Op stap-mand van alles over het leven, het wonen, het werken, de dieren en het eten in de vroege middeleeuwen.

Lenen bij het CNME

Vanaf 1 mei kunnen gezinnen de Op stap-mand gratis lenen bij de balie van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie, Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21. De openingstijden van het Middeleeuws Erf De Bergkamp zijn: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Informatie voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Faouzzia Zaghdoud, communicatiemedewerker Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, telefoon 033 469 52 11 of e-mail f.zaghdoud2@amersfoort.nl (maandag en dinsdagmiddag van 13.00-17.00 uur).

---- --