Perdu

Jaloers

Vrijdag 29 april
Jaloers
Aanvang 20.30 uur
Toegang 6/5 euro

Over de onderlinge jaloezie van musici en dichters.

M.m.v. Marc Kregting, Samuel Vriezen, Elmer Schönberger, Mirjam Zegers.

"Zoals een heleboel dichters ben ik verschrikkelijk jaloers op die componisten. Die zitten niet aan die verwijzingen vast." (Faverey)

"Ik ben geïnteresseerd in muziek die een nabootsing is en in zekere zin een beschrijving geeft van het wonderlijke fenomeen dat aan de basis van de taal ligt, van klank die betekenis heeft." Luciano Berio geciteerd door Elmer Schönberger.

Dichters zijn vaak jaloers op musici. Componisten lijken het soms niet zonder taal te kunnen stellen. Waarom is dit? Wat kan de muziek dat de taal niet kan en wat maakt de taal zo verleidelijk voor musici? Een dichter-schrijver die graag musicus had willen zijn, een musicus die teksten componeert en een musicus die muziekkritieken, theaterteksten en romans schrijft, spreken deze avond vrijmoedig over hun jaloezie met een Neerlandica die bij muziekuitgeverij Donemus werkt. Waarbij het deze keer eens niet over de wederzijdse verrijking van verschillende media zal gaan, maar om de prangende vraag: hoe te leven met deze jaloezie.

mail of bel voor informatie naar:perdu
tel: 020-4220542