Gemeente Wijk bij Duurstede

Help mee het stoken van vuren tijdens de "Luilak" te voorkomen

Helaas zien jongeren in de viering van de "Luilak" in de nacht van 29 op 30 april, nog al eens aanleiding vuren op of aan de weg te stoken en daar - vaak luidruchtig - omheen te blijven hangen. In zo'n geval wordt de grens van de betamelijkheid overschreden. De politie zal daarom tegen dergelijk gedrag direct optreden.

Het gezegde luidt "Voorkomen is beter dan genezen" en dat geldt ook in dit geval. Wanneer namelijk iedereen er voor zorgt dat vóór en in de nacht van 29 op 30 april 2005 er geen brandbare materialen etc. op of aan de weg liggen, dan wordt de kans op het onsteken van vuren in die nacht, met alle bijkomende gevolgen, aanzienlijk kleiner!

Ik doe daarom hierbij een beroep op alle inwoners er aan mee te werken dat de mogelijkheid om tijdens de "luilak" gevonden materialen te kunnen verbranden, tot een minimum wordt beperkt. Let dus op uw directe omgeving en zorg ervoor dat dergelijke materialen worden verwijderd.

De gemeente zal zelf ook in die periode extra laten letten op langs de weg geplaatste, brandbare spullen. Door of in opdracht van Gemeentewerken zullen die spullen worden weggehaald en wordt ook onderzocht aan wie die toebehoren. De kosten die de gemeente dan heeft moeten maken, worden zeker verhaald op de houder van de opgehaalde spullen.

De burgemeester van Wijk bij Duurstede,
G.K. Swillens

Geplaatst op: 26-04-2005 11:52:11