Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 27 april 2005

Frau Antje opent kaasmarkt Alkmaar

Op vrijdag 29 april 2005 om 10.00 uur luidt Frau Antje de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Frau Antje is het Hollandse kaasmeisje dat Nederlandse kaasproducten promoot op de Duitse consumentenmarkt. Frau Antje is komende vrijdag gast van CONO Kaasmakers uit Beemster en wordt op de kaasmarkt ontvangen door wethouder Godijn.

Frau Antje, in werkelijkheid Madeleen Driesen, is het levende beeldmerk van de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). Namens de gezamenlijke zuivelproducenten promoot NZO de afzet van Hollandse kaas in het buitenland. In Duitsland wordt hiervoor al vele jaren dankbaar gebruik gemaakt van de goedlachse en in Hollandse klederdracht gestoken Frau Antje. Haar afbeelding wordt veel gebruikt voor reclamedoeleinden en op productverpakkingen. Ook treedt ze op in tv-commercials en verschijnt ze bij evenementen en manifestaties rond kaas en andere culinaire zaken, zoals beurzen en markten.

Begin deze maand presenteerde zij zich op het "Frau Antjes Gold Gala" in Keulen, waarvoor zich tienduizenden consumenten hadden aangemeld. Bij die gelegenheid werd ook stilgestaan bij het feit dat het beeldmerk van Frau Antje inmiddels meer dan veertig jaar wordt ingezet voor de promotie van Nederlandse kaas in Duitsland. Nog altijd is Frau Antje zeer geliefd bij het Duitse publiek. Bij dit kaasgala waren ook twee Alkmaarse kaasdragers aanwezig.

CONO Kaasmakers is een van twee kaasproducenten die wekelijks kaas aanvoert op de Alkmaarse kaasmarkt.

Na het luiden van de bel krijgt Frau Antje een rondleiding over de kaasmarkt en wordt een bezoek gebracht aan de kaasdragerskamer.

Voor nadere informatie Kees Kraakman, tel. 072 - 5489009


-----------------------

---- --