Provincie Limburg

Werkzaamheden aan toe- en afrit Rijksweg A76 ter hoogte van Nuth De Provincie Limburg voert in het weekend van 29 april, 30 april en 1

mei diverse werkzaamheden uit aan de toe- en afritten van de rijksweg A76 ter hoogte van Nuth. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de reconstructie van de provinciale weg Valkenburg-Nuth-Heerlen (N298).

De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de asfaltlagen op de toe- en afritten met de A76 en verschillende aansluitende wegen. Daarna worden de diverse markeringen op het nieuwe wegdek aangebracht. De werkzaamheden concentreren zich in het weekend van 29 april, 30 april en 1 mei maar dit wegdeel van de N298 is pas vanaf 1 juni weer geheel beschikbaar.

Hieronder volgen de werkzaamheden per dag voor het komend weekend. Zie ook www.limburg.nl, button reconstructie Valkenburg-Nuth-Heerlen (N298).

Vrijdag 29 april:
Vanaf 6.00 uur s morgens zal de afrit Nuth op de A76 voor het verkeer uit de richting Heerlen worden afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer vanuit bedrijventerrein de Horsel kan de A76 gewoon bereiken. Verkeer vanuit Hoensbroek richting toerit A76 blijft mogelijk. De Van Eijnattenweg wordt in beide richtingen afgesloten. Verkeer vanuit Hoensbroek richting Nuth en vice versa is niet mogelijk. Op de Van Eijnattenstraat wordt op deze dag de twee onderste lagen asfalt aangebracht.

Vanaf 19.00 uur s avonds zal de Stationsstraat in Nuth vanaf de Pastorijweg richting Hoensbroek voor alle verkeer worden afgesloten. Verkeer richting station zal worden omgeleid via Pastorijweg, Nuinhofstraat. De toerit naar de A76 richting Heerlen blijft bereikbaar voor verkeer via de Pastorijweg, Nuinhofstraat. In deze fase wordt de deklaag op de stationsweg gefreesd en aansluitend zal er op zaterdagochtend een deklaag worden aangebracht inclusief markeringen.

Tevens zal vrijdagavond vanaf 19.00 uur de afrit A76 te Nuth voor verkeer komend vanuit Geleen worden afgesloten. Het verkeer richting bedrijventerrein de Horsel wordt opgevangen bij afrit Schinnen en via een alternatieve route naar bedrijventerrein de Horsel verwezen. In deze fase zal de deklaag op de Daelderweg worden verwijderd. Verkeer richting toerit A76 richting Geleen blijft mogelijk. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur zal de toerit A76 te Nuth richting Geleen ook gedurende enkele uren worden afgesloten voor het verwijderen van de deklaag.

Zaterdag 30 april:
De afrit A76 te Nuth voor verkeer komend vanuit Heerlen blijft afgesloten. Verkeer vanuit bedrijventerrein de Horsel kan de A76 gewoon bereiken. Verkeer vanuit Hoensbroek richting toerit A76 blijft mogelijk. De Van Eijnattenweg blijft in beide richtingen afgesloten. Tot voor in de middag zal tevens de Stationsweg vanaf de Pastorijweg richting Hoensbroek afgesloten blijven. Station en toerit A76 richting Heerlen blijven bereikbaar via de Pastorijweg, Nuinhofstraat. In deze fase wordt op de Stationsweg de deklaag inclusief markeringen aangebracht.
In de middag zal er op de Van Eijnattenweg de deklaag en markeringen worden aangebracht.

Zondag 1 mei:
Vanaf 6.00 uur s morgens zijn de toerit A76 te Nuth richting Geleen en de afrit A76 te Nuth voor verkeer vanuit Geleen afgesloten. Verkeer richting bedrijventerrein de Horsel wordt via de afrit Schinnen geleid. Verkeer vanuit bedrijventerrein de Horsel richting A76 is tot 20.00 uur
niet mogelijk. In deze fase wordt op de Daelderweg , de toe- en afrit van de A76 de asfaltdeklaag en markeringen aangebracht. Verkeer vanuit Hoensbroek richting bedrijventerrein de Horsel of toerit A76 richting Geleen is op deze dag niet mogelijk. Verkeer vanuit Nuth richting Hoensbroek is op deze dag weer mogelijk. Verkeer vanuit Hoensbroek richting Nuth is niet mogelijk.


1 mei tot uiterlijk 1 juni
Vanaf 1 mei 20.00 uur is de situatie van voor het weekeinde weer van kracht. Dit betekent:

* vanuit bedrijventerrein de Horsel is toerit A76 te Nuth richting Geleen bereikbaar;

* bedrijventerrein de Horsel is bereikbaar vanaf de afrit A76 te Nuth komend vanuit Geleen;

* vanuit Hoensbroek is de toerit A76 te Nuth richting Geleen bereikbaar;

* vanuit Hoensbroek is de richting Nuth gestremd;
* vanuit Hoensbroek is de richting bedrijventerrein de Horsel gestremd;

* vanuit Nuth kan men weer richting Hoensbroek en richting toerit A76 richting Geleen;

* bedrijventerrein de Horsel is vanuit Nuth niet bereikbaar.

27-4-2005 15:56