Gemeente Apeldoorn

Wethouder opent nieuwe fietsenstalling op 29 april 2005

Op 29 april 2005 opent wethouder Gutteling de nieuwe fietsenstalling aan de Kanaalstraat. De openingshandeling bestaat uit het overhandigen van een fiets aan de winnaars van de wedstrijd die de gemeente onlangs heeft uitgeschreven voor een passende naam voor de fietsenstalling. Twee van de deelnemers hebben de naam voor de fietsenstalling ingezonden. Samen met de wijkraad, de fietsersbond en de Felua-groep vond de gemeente de naam passend voor gebouw achter V&D. De fietsen worden mede beschikbaar gesteld door rijwielhandelaar Van Wachem.

Al geruime tijd was er behoefte aan een bewaakte stalling op deze plek. Deze behoefte was makkelijk af te lezen aan het aantal los gestalde fietsen voor de winkels aan het begin van de Hoofdstraat. Dat is ook helemaal niet zo gek omdat hier de winkelstraat begint en mensen graag aan het begin van het winkelgebied hun fiets stallen.

De nieuwe stalling sluit direct aan op de fietsroutes uit Apeldoorn Zuid en biedt ruimte voor 600 fietsen. Naast de nieuwe fietsenstalling blijft de fietsenstalling aan de Marktstraat gewoon open. In nieuwe fietsenstalling is tevens een openbaar toilet. Mensen kunnen er gratis hun fiets stallen op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 22.00, op zaterdag 08.00 tot 18.00 uur en op koopzondagen 11.30 tot 17.30 uur. Op zondag is de fietsenstalling gesloten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 28-apr-2005 09:18