Gemeente Beverwijk


Oranjeweek in Beverwijk

De Oranjeweek in Beverwijk van 29 april t/m 5 mei 2005 wordt één groots feest! De Oranjevereniging van Beverwijk heeft voor alle inwoners van Beverwijk, Wijk aan Zee en omgeving een geweldig programma samengesteld: een kermis, een vrijmarkt voor kinderen, de Yorin Drive-in Show, Vele optredens... het zijn slechts een paar van de activiteiten die u kunt verwachten!

Waarom een Oranjeweek?
Vanwege de viering van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix en de 60ste herdenking van de Bevrijding heeft de Oranjevereniging het initiatief genomen om een prachtig eenmalig feest te organiseren. Een feest waarin het 25 jarig jubileum van Hare Majesteit de koningin als staatshoofd samenvalt met de festiviteiten rondom zestig jaar bevrijding. Ook heeft de gemeente de tentoonstelling 'Beverwijk tijdens de oorlogsjaren' georganiseerd, waarover u meer kunt lezen op deze pagina.

Een prachtweek!
Hieronder leest u wat er allemaal staat te gebeuren tijdens de Oranjeweek en welke festiviteiten er plaatsvinden. Waar gebeurt wat? Wie treedt waar op en hoe laat?

Vrijdag 29 april
Het begint allemaal op 29 april met de kermis op het Meerplein, die de hele week blijft staan. Om 20.00 uur opent loco-burgemeester Maarten Dijkshoorn de Yorin FM Drive-in show. Dit gebeurt in de grote circustent die speciaal voor de Oranjeweek op het Meerplein is neergezet.

Zaterdag 30 april
Op Koninginnedag is er de traditionele vrijmarkt voor kinderen op de Breestraat en komen de leerlingen van Danssportcentrum La Passe uit Beverwijk weer optreden. Nieuw dit jaar is dat de aubade voor het eerst niet op het President Kennedyplein maar op de Breestraat plaatsvindt. Ook aan de muzikale invulling van de middag en avond is gedacht. In de circustent start Moonfire om 15.00 uur met hun muziek waarna de Ruud Jansen Band het om 20.00 uur overneemt. Om omstreeks 21.30 uur is er een fantastisch optreden van de Showbusters die de tent volledig op z'n kop zetten.

Zondag 1 mei

1 mei staat in het teken van cultuur. Op de Breestraat zijn zondag de winkels open en is er een culturele markt met voor de kinderen diverse springkussens. Vanuit de bioscoop (Cineworld) wordt de jaarlijkse autopuzzeltoertocht gestart. In de circustent spelen vanaf 16.00 uur lokale (startende) bands. Aansluitend spelen Luke & the Juke Jumpers, de 22 man sterke formatie de Soul Rebels en Tight rope de avond vol.

Maandag 2 mei
Maandag 2 mei zijn senioren van harte welkom in de circustent. Zij worden vanaf 13.00 uur ontvangen met een gratis kopje koffie of thee met gebak. Om 13.30 geeft stichting Prentenkabinet van der Linden een diapresentatie over Beverwijk. Aansluitend kunnen er Oudhollandse spellen gespeeld worden. Misschien ook een leuk idee voor de kleinkinderen? Het avondprogramma wordt gevuld met dansmuziek van de Oldtimers.

Dinsdag 3 mei
Voor kinderen is er op 3 mei van alles te beleven. Zo kunnen de kinderen worden geschminkt in de circustent en zijn er twee leuke kindervoorstellingen. Ook dit jaar kunnen de kinderen een gratis kinderfilm bekijken. De jeugdbrandweer geeft demonstraties en er is ook een bluswedstrijd. Feest DJ Maarten presenteert vanaf 18.00 uur een wervelende kinderdisco in de circustent. Vanaf 21.00 is het feest voor iedereen.

Donderdag 5 mei
5 mei staat geheel in het teken van de bevrijding. Om 10.30 wordt er een selectie van de ingeleverde kleurplaten over de bevrijding tentoongesteld in de feesttent op het Meerplein. De burgemeester beoordeelt samen met Ab Jongmans en Jan van der Schoor de tekeningen en maakt de winnaars bekend. Om 13.00 uur rollen er zo'n 23 oude legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog Beverwijk binnen. Zij rijden via de Plesmanweg langs Huis ter Wijk richting de Meerstraat alwaar u de voertuigen kunt bekijken. Ook spelen die dag de Rocking Robins gevolgd door de Workmates en Funk met Peren in de circustent het afsluitende muziekprogramma.

Programmaoverzicht
Naast genoemde evenementen zijn er nog tal van andere activiteiten. In het programmaoverzicht elders op deze pagina kunt u precies lezen waar en wanneer er activiteiten zijn. U kunt het programma ook vinden op de website van de oranjevereniging Beverwijk. Ook vindt u het complete programmaoverzicht met locaties en tijden in Dagblad De Kennmer van woensdag 27 april.

Het Oranjeweek comité, de Oranjevereniging Beverwijk en de gemeente wensen u een fijne Oranjeweek toe!