Gemeente Tilburg

05160 BO

Datum
28 april 2005
Ondertekening convenant PRETtig geregeld

Tijdens start evenementenseizoen vrijdag 29 april

Met het brede aanbod van evenementen is Tilburg de 4e evenementenstad van Nederland. Naast de positieve kanten van een breed en aantrekkelijk evenementenaanbod is het ook van belang dat aspecten op het gebied van overlast en veiligheid op een juiste manier geregeld en gecommuniceerd worden. Het College van Tilburg is zich hiervan bewust en gaat daarom een protocol 'Handhaving Festiviteiten en Evenementen' en een 'Veiligheidsplan voor Festiviteiten en Evenementen' schrijven en uitvoeren. Om deze aanpak met de diverse evenementenpartners te onderstrepen, tekenen de betrokken partijen op vrijdag 29 april een convenant. De ondertekening vindt plaats tijdens de start van het Evenementenseizoen, vanaf 18.30 uur in de Koffiekamer (ingang portier Stadskantoor 1). Ondertekende partijen zijn: bewonerscommissie Centrum-Zuid, Stichting Stadskern Tilburg, centrumhoreca, Platform Tilburg Trakteert en wethouder Evenementen Hans Janssen. Na afloop van de bijeenkomst, waarvoor alle organisaties van evenementen met het predikaat Tilburg Trakteert zijn genodigd, begint op het Willemsplein het evenement Tilburg Zingt.

Aanleiding
In de door Stichting Stadskern, centrumhoreca en de bewonerscommissie Centrum Zuid opgestelde nota 'Een evenwichtig en acceptabel evenementenbeleid in de Tilburgse Binnenstad' worden de gevolgen van de toenemende druk op binnenstad door het groeiende evenementenaanbod beschreven. Dit rapport vormde voor de gemeente aanleiding om aspecten als handhaving, vergunningbeleid en veiligheid tegen het licht te houden.

Pilot

Het evenementenseizoen 2005 dient als pilot, waarin onderzocht wordt of de voorgestelde veranderingen in de uitvoering van het beleid met betrekking tot handhaving, veiligheid en communicatie ook haalbaar en effectief zijn. Na de evaluatie hiervan zal de gemeente Tilburg voor oktober 2005 een integrale aanpak Festiviteiten en Evenementen presenteren. Hierin worden alle aspecten van regelgeving die voor een evenement van belang zijn gepresenteerd.

Meer informatie
Monique van der Blom, Bestuurswoordvoering, 542 98 70. Mascha Arts, Themacommunicatie, 542 88 05.

Bijlage: Kalender Tilburg Trakteert 2005

Bijlage

Kalender Tilburg Trakteert 2005

Tilburg Zingt 29 april Willemsplein

Tilburg Hap Stap Festival 13 tot en met 16 mei Heuvel

Via del Mondo 21 en 22 mei Centrum/Wilh.park

Meimarkt 29 mei Centrum

TV Home Festival v.h. Levenslied 11 en 12 juni Piusplein/Paleisring

Festival Mundial 18 en 19 juni Leypark

Festipet Z Brabant op Stelten 25 en 26 juni Udenhout

Muzenconcerten woensdagavond juli Campus UVT

Tilburgse Kermis 22 t/m 31 juli Centrum

Muzenconcerten wo.avond augustus Campus UVT

City Sounds 20 augustus Centrum

Boeken rond het Paleis 28 augustus Willemsplein

Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles 4 september Centrum

Tilburg Culinair / Tilburg Wijnstad 24 en 25 september Centrum

Spar European Cross Country 11 december Leypark Championships 2005


---- --