Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht 29-04-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Autoinbrekers gesnapt

NIEUWEGEIN Beveiligingsmedewerkers hielden donderdagmorgen rond 01.45 uur vier inwoners van Nieuwegein van 20, 21 en 22 jaar aan wegens inbraak in een auto aan de Parkerbaan.

De beveiligers hoorden klappen en glasgerinkel, waarna een auto wegreed. Op de Plettenburgerbaan kon de auto tot stoppen worden gedwongen. De vier in de auto aanwezige jongemannen werden aangehouden. In de auto lag inbrekersgereedschap en een autoradio. Alle vier de mannen zitten nog vast. Proces-verbaal wordt tegen de mannen opgemaakt..

Tegen rotonde in

VIANEN Surveillerende agenten zagen dat een auto de rotonde op de Jan Blankenweg tegen het verkeer in nam en daarna een verkeersgeleider aan de verkeerde kant passeerde. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Vianen, verklaarde haast te hebben. Hij kreeg voor beide overtredingen een bekeuring.

Te veel op

LEKSTROOM Omdat hij slingerend over de weg reed, wilden politieagenten donderdagmiddag rond 16.15 uur een auto controleren op de Batauweg. De bestuurder reageerde niet op stoptekens van de politie. Hij werd op de Sluyterslaan klemgereden. De 33-jarige Utrechter bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies in het politiebureau liefst 965 ug/l. Het wettelijk maximum is 220 ug/l. Zijn rijbewijs is direct ingenomen.

Een totaal vernielde auto, maar de bestuurder (onder invloed) kwam er zonder letsel vanaf. Dat was het resultaat van een ongeluk vrijdagmorgen rond 05.30 uur op de Ruimtevaartbaan in IJsselstein. De 24-jarige bestuurder uit IJsselstein reed tegen een betonnen verkeerspaal bij een wegversmalling. Zijn auto sloeg over de kop, de man kon er zonder letsel uit komen. Vanwege de ernst van het ongeluk is de man toch naar het ziekenhuis gebracht ter controle. Toen hij daar weg mocht, moest hij voor een blaastest naar het politiebureau. Daar blies hij 455 ug/l. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.