Eemland noord, 09.45 uur

Utrecht 29-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Bijna dubbele snelheid

SOEST Op donderdag 28 april moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren.

In de avonduren zagen politiemensen een automobilist met hoge snelheid over de Biltseweg rijden. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij bijna 100 % te hard reed: hij reed met een (al gecorrigeerde) snelheid van 159 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt.

De laagvlieger, een 37-jarige man uit Den Dolder, werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Alcoholcontrole

EEMNES Op donderdag 28 april heeft de politie van 19.30 uur tot 20.45 uur een alcoholcontrole op de Wakkerendijk gehouden.

Van de 34 gecontroleerde automobilisten bleek niemand (teveel) te hebben gedronken. Wel werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Autogordelcontrole

SOEST Donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur hield de politie op de Soesterbergsestraat een controle op de draagplicht van de autogordel. In totaal passeerden 320 voertuigen de controleplaats en werden 17 personen staande gehouden omdat zij geen gordel droegen. Zij ontvingen een bekeuring van 45.

Auto kwijt

BAARN Op donderdag 28 april raakte een automobilist zijn auto kwijt.

Rond 15.50 uur zagen politiemensen een hen bekende automobilist over de Reigerstraat rijden. Zij wisten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en gingen achter hem aan. De automobilist, een 34-jarige man uit Baarn, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zijn auto werd in beslag genomen.

Tegen de Baarner is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Gordelcontrole

EEMNES Op donderdag 28 april heeft de politie van 11.30 uur tot 12.15 uur een gordelcontrole op de rotonde bij de
Noordersingel/Laardersingel gehouden. Acht automobilisten maakten geen gebruik van de autogordel en werden bekeurd.