Altiris presteert goed in eerste kwartaal

Omzetstijging van 25% in vergelijking met vorig jaar

Culemborg, 29 april 2005 Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) de snelgroeiende leverancier van oplossingen voor IT lifecyclebeheer heeft over het eerste kwartaal van 2005 goede resultaten geboekt.

Het bedrijf boekte een totale omzet van 46.9 miljoen dollar. Dit is een stijging van 25% vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2004 toen Altiris een omzet van 37,4 miljoen noteerde. De nettowinst over het eerste kwartaal was 2,4 miljoen dollar, of 9 dollarcent per aandeel, inclusief 937.000 dollar aan afschrijvingen op immateriële goederen, $1.6 miljoen dollar aan afschrijvingen op research&development en $54.000 in aandelencompensatie. Dit vergeleken met de nettowinst van $3,1 miljoen, of 11 dollarcent per aandeel in het eerste kwartaal van 2004.

Pro forma rapporteerde Altiris een nettowinst van 5 miljoen dollar, of 18 dollarcent per aandeel over het eerste kwartaal exclusief de hiervoor genoemde kosten en een belastingtarief van 35%. Dit vergeleken met de pro forma netto winst van 4,6 miljoen dollar of 17 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2004.

Altris genereerde naar schatting $12.4 miljoen in contanten uit de bedrijfsvoering en sloot het kwartaal af met 126 miljoen dollar in contanten en courante effecten.

In het eerste kwartaal hebben we opnieuw goede vooruitgang geboekt met onze klanten, partners en producten , zegt Greg Butterfield, CEO van Altiris. We hebben 65 procent van onze omzet gehaald uit bestaande klanten en we hebben ook een aantal grote overeenkomsten met nieuwe klanten gesloten. We hadden zo n sterk kwartaal mede dankzij onze VAR s en Systems Integrators en krijgen steeds meer toegang tot nieuwe klanten door de uitbreiding van ons productaanbod. We bieden klanten toegevoegde waarde op lange termijn en zijn uitstekend gepositioneerd in onze markt.

Butterfield vervolgt: Echter, het afsluiten van grote overeenkomsten nam dit kwartaal meer tijd in beslag en de bereidheid om geld aan technologie uit te geven was minder dan verwacht, vooral in Europa. Daarbij zijn onze resultaten beïnvloed door kosten die hoger uitvielen dan verwacht, met name als gevolg van juridische aangelegenheden en het voldoen aan wetgeving. Alhoewel we enigszins teleurgesteld zijn over deze resultaten, zijn we erg tevreden over onze strategische vooruitgang.

Over Altiris
Altiris levert beheersoftware voor de complete IT-lifecycle. De software vereenvoudigt beheer, beveiliging en onderhoud van desktops, notebooks, thin clients en servers en de bijbehorende software waaronder Windows, Linux en UNIX. Altiris verlaagt zo de kosten en vermindert de complexiteit van het beheer van IT gedurende de volledige levenscyclus. De oplossingen van Altiris voor clients, servers, mobiele apparatuur, beveiliging en IT-assets bieden geïntegreerd beheer via een centrale internetgebaseerde console en repository.

Ingezonden persbericht