Ingezonden persbericht


Persbericht

NIEUWE EIGENAAR SPAR HANDELS AG DUITSLAND

Amsterdam, 29 april 2005 - SPAR International verwelkomt EDEKA als nieuwe eigenaar van SPAR Handels AG Duitsland. SPAR International heeft er vertrouwen in dat het SPAR-merk zich binnen de nieuwe Duitse structuur verder ontwikkelt. Niet alleen in Duitsland, maar in 34 landen verspreid over de wereld, is het SPAR retailmerk bekend en gerespecteerd.

SPAR International ziet er naar uit in de toekomst met EDEKA samen te werken om de positie van SPAR, als een van de belangrijkste levensmiddelendetaillisten in Duitsland, veilig te stellen. SPAR detaillisten zijn al meer dan vijftig jaar aanwezig binnen hun lokale gemeenschap en zijn gedurende die tijd een bekend gezicht geworden voor Duitse consumenten.

SPAR International zal nauw blijven samenwerken met de SPAR collega's in Duitsland om samen met hen te bouwen aan het SPAR merk en de onafhankelijke detaillisten te ondersteunen in het optimaal voldoen aan de klantbehoeften.

SPAR breidde de laatste jaren uit in een groot aantal nieuwe markten. De organisatie is sterk gegroeid en realiseerde in 2004 met ongeveer 15.000 supermarkten, een verkoop van EUR 27.5 miljard. SPAR groeit en blijf uitbreiden in nieuwe markten zoals India, China en Kroatië.

SPAR
SPAR, in 1932 opgericht in Nederland, is de grootste levensmiddelen retailer ter wereld - de wereldwijde SPAR organisatie telt bijna 15.000 winkels in 34 landen, verspreid over vier continenten. SPAR winkels bedienen elke dag meer dan negen miljoen consumenten. SPAR is actief met vier verschillende winkelformules, waaronder de SPAR supermarkt en de INTERSPAR hypermarkt. SPAR hanteert tot op de dag van vandaag de principes van het franchisesysteem.

SPAR International is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van de wereldwijde SPAR organisatie. De voornaamste activiteiten van SPAR International zijn uitbreiding naar nieuwe landen, ontwikkeling van de detailhandel, marketing en het sluiten van centrale koopcontracten.

SPAR heeft leden in Australië, België, Botswana, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, India, Italië, Japan, Kroatië, Mauritius, Namibië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Singapore, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Zambia, Zimbabwe, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.


- einde bericht -

Voor meer informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Edelman Nederland
Hilke van Bergen / Eva Rijser
Tel: 023 - 554 20 30
Email: mailto:hilke.vanbergen@edelman.com / mailto:eva.rijser@edelman.com www.edelman.com/nl/pressroom

SPAR International
G Campbell
Managing Director
Tel: + 31 20 626 6749
Email: mailto:p.vanderkaars@spar-international.com www.spar-international.com