AutoRai

Futuristische concept car T2X debuteert op Seoel Motor Show

(29-4-2005)
De T2X concept car, die is onthuld tijdens de vijfde Seoel Motor Show, geeft blijk van de toekomstige designrichting van GM Daewoo Auto & Technology (GM Daewoo), het moederbedrijf van Chevrolet Europe.

De T2X, die werd ontworpen door het Design Center van de onderneming in Incheon (Korea), combineert de kenmerken van een compacte sport utility auto met het aantrekkelijke design van een sportcoupé.

âDit opvallende ontwerp verwoordt onze bedrijfsfilosofie âDriving Innovationâ,â verklaart David Lyon, Executive Director of Design van GM Daewoo en GM Asia-Pacific, âen het geeft blijk van de capaciteiten van ons designteam. We zijn verheugd deze concept car hier in Seoel te kunnen onthullen. De T2X biedt een enorm potentieel en het is niet ondenkbeeldig dat een aan de T2X zeer nauw verwante auto in de nabije toekomst in productie zal gaan."

Volgens Max Wolff, Deputy Director of Advanced Design, âboort de T2X een geheel nieuw segment aan dat voor bijna iedereen toegankelijk is, maar vooral bedoeld is voor een doelgroep in de leeftijdscategorie 20-30 jaar die op zoek is naar de âlooksâ van een sportwagen, maar tegelijkertijd de off-road flexibiliteit en verstelbare laadruimte van een SUV prefereert. Het studiemodel geeft blijk van één van de toekomstige design-richtingen van GM Daewoo.â

De T2X is gebaseerd op het platform van de Chevrolet S3X showauto die op zijn beurt als basis dient voor de nieuwe SUV van de onderneming en die daarom ook op de Seoel Motor Show present is. De T2X beleeft dit jaar in september zijn Europese debuut tijdens de IAA in Frankfurt en de productieversie van de S3X verschijnt in de zomer van 2006 op de Europese markt.

De lichtzilver gekleurde body van de T2X heeft een gedurfd en gespierd front met prismavormige koplampen. Het strakke maar sierlijke uiterlijk wordt gekenmerkt door een dynamisch lijn aan de zijkant die naar achteren toe omhoog oploopt. Dankzij een wielbasis van 2.707 mm, sportief uitgebouwde wielkasten vóór en 20 inch wielen die buiten de carrosserie van de concept car uitsteken, ziet de T2X er zeer atletisch uit.

Het vierdeurs studiemodel, met een lengte van 4.320 mm en breedte van
1.856 mm, heeft geen conventionele B-stijlen en is voorzien van tegengesteld scharnierende achterportieren. Gecombineerd met zijn hoogte van 1.666 mm zorgt dit er voor dat de T2X gemakkelijk toegankelijk is voor zowel passagiers als bagage. Het uiterlijke ontwerp wordt afgerond door een verwijderbaar glazen dakpaneel.

Het mooie, coupéachtige bovenste deel van de auto en de krachtige, functionele onderzijde komt ook in het interieur van de T2X terug. Het praktische onderste deel contrasteert mooi met de fraaie, met stof beklede bovenkant van het interieur dat hierdoor zeer sportief oogt. Een mix van blauwe stoffen en oranje accenten zorgt voor een moderne en strakke uitstraling die in harmonie met het stijlvolle exterieur is. De kwaliteit en detaillering van de concept car geven opnieuw blijk van de uitstekende reputatie die de onderneming op dat gebied geniet.

Volgens de interieurdesign expert Jin-Wook Choi is het bestuurdergeoriënteerde interieur zowel ruim als comfortabel. âEen high-tech tunnelconsole verbindt het voorste compartiment met dat van de achterpassagiers en komt in het dak van de T2X terug dankzij een vliegtuigachtige dakstructuur met aanvullende opbergruimte. Volledig opklapbare achterstoelen dragen verder bij aan de flexibiliteit en ruimte van de T2X.â

âAlle elementen samen bieden alvast een blik op de toekomstige richting van de automobiel,â aldus Lyon. âConsumenten verlangen een âlekkerâ uiterlijk en een grote veelzijdigheid. Met de T2X krijgen ze het allebei. We bieden hen de uitstraling van een fantastisch ogende sportcoupé en de praktische bruikbaarheid van een SUV.â