Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 29 april

* RUIM VIJFTIENHONDERD HENNEPPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde donderdagmorgen op grond van de Opiumwet een onderzoek in een pand aan de Jacob Catsstraat in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 1539 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE INSLUIPING IN DIVERSE INSTELLINGEN AAN

OOSTVOORNE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben donderdagochtend een 36-jarige verdachte van een aantal insluipingen in scholen aangehouden. Rond elf uur 's ochtends was de verdachte betrapt in de directeurskamer van een school aan de Nieuweweg in Oostvoorne. De 36-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, had hierop de school verlaten. Tijdens een tweede poging de school in te sluipen werd hij tegengehouden door een leerkracht. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de verdachte bij een busstation op De Ruy aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat de man mogelijk meerdere insluipingen in onder meer scholen, verpleeghuizen, bejaardentehuizen in Rozenburg, Brielle, Hellevoetsluis en Schiedam heeft gepleegd. Hierbij werden onder meer portemonnees en mobiele telefoons buitgemaakt. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.


* JONGEN BEROOFD VAN MP3-SPELER
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks kwart over elf werd op de Molecatensingel een zeventienjarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn MP3-speler. Het slachtoffer werd benaderd door een man die aan hem de weg vroeg. Plotseling toonde de verdachte een mes, waarna onder bedreiging de MP3-speler van de 17-jarige jongen werd weggenomen. Met de buit rende de berover vervolgens weg richting de Beverwaardseweg.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West reed donderdagavond omstreeks tien uur naar de Schans, nadat een melding was binnengekomen dat een man was neergestoken. Ter plaatse werd een gewonde 40-jarige man uit Rotterdam aangetroffen. Het slachtoffer was, om nog onbekende reden, in zijn schouder gestoken met een mes. Na de steekpartij vluchtte de verdachte. De 40-jarige Rotterdammer werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De recherche stelt een nader onderzoek naar de toedracht en de verdachte van de steekpartij in.


* PAND DAT NIET VOLDEED AAN BRANDVEILIGHEIDSEISEN ONTRUIMD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een pand aan de 1e Middellandstraat ontruimd in verband met de brandveiligheid. Rond half drie werden in het pand 6 illegaal in Nederland verblijvende Bulgaren aangetroffen. De mannen, in de leeftijd van 24 tot en met 58 jaar, werden aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingdienst. Tevens werden in het pand 9 mensen uit India aangetroffen. Zij verbleven legaal in Nederland, maar moesten het pand verlaten omdat het pand niet aan de eisen van brandveiligheid voldeed. Er vond hierom, op last van Bouw- en Woningtoezicht, een spoedontruiming plaats. De eigenaar van het pand zal worden aangeschreven.

Derde uitgave donderdag 28 april

* TWEE VERDACHTEN OVERVAL EETGELEGENHEID NA ONDERZOEK HEENGEZONDEN

(Zie ook persbericht 28-04-2005)
ROTTERDAM / BEVERWAARD - De twee mannen, 16 en 24 jaar oud, die in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Nijenrodeweg werden aangehouden in verband met een overval op een eetgelegenheid zijn na verhoor heengezonden. Zij hebben niets met de zaak te maken.
De gewapende overval vond woensdagavond om kwart over elf plaats op een eetgelegenheid aan de Oude Watering. De kassa werd leeggehaald. Een uur later zag een getuige, die bij de overval aanwezig was, één van de overvallers een woning ingaan aan de Nijenrodeweg. Dit werd doorgegeven aan de politie, waarop het Arrestatieteam van de politie Rotterdam - Rijnmond de woning binnenging en de twee mannen arresteerden.
Bij een nader onderzoek is gebleken dat het tweetal niets met de overval te maken had en dat de getuige vermoedelijk een verkeerd pand heeft aangewezen. Er is inmiddels contact geweest met de familie. De politie betreurt het dat één en ander zo is verlopen. Er is wel een 27-jarige Rotterdammer op straat aangehouden. Hij is als verdachte in bewaring gesteld. In zijn fouillering had hij 15 bolletjes cocaïne De recherche van het district Feijenoord - Ridderster is belast met het verdere onderzoek.

competitie voor de Nationale Contact Center Award 2005. Namens het korps nam Ron den Braasem, afdelingschef Callcenter, de Award in ontvangst.