---

Brieven aan de Kamer
---

Integrale visie "up or out"

28-4-2005 10:04:00

Naar aanleiding van de brief van 11 april 2005, met kenmerk 26-def-2005 waarin wordt verzocht om een onderbouwing van het up-or-out-personeelssysteem informeer ik u als volgt.

In het nota-overleg personeel van 22 november 2004 heb ik uw Kamer toegezegd om tegelijk met een daartoe strekkende wijziging van de Militaire ambtenarenwet een goede onderbouwing van het up-or-out-personeelssysteem aan de Kamer toe te zenden.

De wijziging van de Militaire ambtenarenwet en de Memorie van Toelichting zijn evenwel nog niet gereed voor bespreking. Overigens kunnen beide documenten naar aanleiding van behandeling in het Kabinet en door de Raad van State nog wijzigingen ondergaan. Zodra de wijziging van de Militaire ambtenarenwet gereed is voor bespreking met de Tweede Kamer zal ik deze met spoed aanbieden. Conform mijn eerder gememoreerde toezegging zal de door u gevraagde nadere onderbouwing gelijktijdig daarbij worden aangeboden.

Voor de goede orde merk ik op dat de effecten van het up-or-out-personeelssysteem voor het algemeen personeelsbeleid en het arbeidsvoorwaardelijk instrumentarium zullen worden besproken met de centrales van overheidspersoneel.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE