---

Kamervragen en antwoorden
---

Vragen van het lid Aasted Madsen van Stiphout

28-4-2005 9:56:00

Hierbij bied ik u aan de antwoorden op de schriftelijke vragen van het lid Aasted Madsen van Stiphout (CDA) over betalingen aan Defensiepersoneel (nr. 2040511820, ingezonden 1 april 2005)

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

Bijlage, behorende bij antwoorden op kamervragen over salarisbetalingen aan defensiepersoneel (nr. 2040511820).

1. Heeft u kennis genomen van het artikel Militairen wachten al maanden op salaris?

Ja.

2. Hoe komt het dat personeelsleden van het Ministerie van Defensie betalingen niet op tijd krijgen?

In 2004 heeft de invoering van een nieuw geautomatiseerd personeelsinformatiesysteem plaatsgevonden. Ondanks de goede voorbereiding voorafgaand aan de invoering was er sprake van onwennigheid bij de mutatiestellers, hetgeen tot foutieve personele mutaties leidde. Deze foutieve mutaties hebben in een aantal gevallen eveneens geleid tot vertragingen in de doorwerking van de salarisberekening en daardoor bij de salarisbetaling. Ook is vanaf 1 januari 2005 het burgerpersoneel opgenomen in het salarissysteem van Defensie. Het gevolg hiervan was dat in een aantal gevallen mutaties die een ingangsdatum hadden van voor 1 januari 2005 leidde tot handmatige herberekeningen. Gelet op het voorgaande is tijdelijk een achterstand ontstaan in de juiste en tijdige verwerking van personeel en salarismutaties.

3. Wanneer zijn de problemen opgelost en krijgen personeelsleden hun betalingen weer op tijd?

Een groot deel van de problemen is inmiddels opgelost. Naar verwachting zal het restant van de problemen in mei worden verholpen; waar nodig zullen voorschotten aan personeelsleden worden verstrekt.