Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht 29-04-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Gewelddadige straatroof

ZEIST In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april werd een man op een gewelddadige manier van zijn tas beroofd.

Rond 01.00 uur stond een 69-jarige man uit Zeist voor de toegangsdeur van een flat aan de Laan van Vollenhove. Plotseling kreeg hij enkele klappen op zijn gezicht en schouder en werd vervolgens van zijn tas beroofd. Door de klappen liep de man letsel aan zijn gezicht en schouder op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht en is daar opgenomen.

Het slachtoffer heeft zijn belager(s) niet gezien en kon daardoor geen signalement van de verdachte(n) geven. Getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Alcoholcontrole

ZEIST / DE BILT / BUNNIK De politie heeft donderdagavond 28 april en de daaropvolgende nacht van 19.00 uur tot 03.00 uur op diverse plaatsen in de gemeenten Zeist, De Bilt en Bunnik een alcoholcontrole gehouden.

In totaal 604 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Zeven daarvan bleken teveel te hebben gedronken en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten waarde was 445 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l.

Teveel op

ZEIST In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 04.25 uur werd op de Dijnselburgerlaan een 34-jarige automobilist uit Zeist gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 505 ug/l, ruim meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.