VNV


Badhoevedorp, 29 april 2005

Nieuw presidentieel team VNV geïnstalleerd,

Met ingang van vandaag, vrijdag 29 april, is de nieuwe president van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers geïnstalleerd. Zijn naam is René de Groot (36). Hij is de opvolger van Henk de Vries, die een actieve periode van ruim 18 jaar binnen de vereniging afsluit. De laatste vier jaar beklede hij de functie van president. De Vries: 'De afgelopen vier jaar zijn nogal 'turbulent' geweest. Kort na mijn aantreden in 2001 vonden de vreselijke gebeurtenissen van 11 september plaats. Enorme media aandacht en discussies zowel intern als extern over de beveiliging van de luchtvaart waren het gevolg. De wereldluchtvaart kamt nog steeds met de economische gevolgen van die gebeurtenissen. Ook de discussies over de beveiliging van de luchtvaart (Air Marshals) zijn nog niet afgerond. Verder heeft natuurlijke de overname van KLM door Air France de gemoederen nogal bezig gehouden'.

De Groot: 'Het is niet onze verwachting dat het de komende jaren veel rustiger zal worden. De verdere consolidatie van Air France / KLM zal nog de nodige aandacht vragen. Gelukkig zijn we met onze Franse collega's heel ver in het maken van bindende afspraken, bijvoorbeeld over de verdeling van de vluchten tussen Air France en KLM. Wij bereiden ons erop voor dat acceptatie van deze afspraken door beide maatschappijen nog
een hoop strijd zal vergen. Verder bestaat bij de vliegers van bijvoorbeeld Transavia onzekerheid over de plaats van hun bedrijf binnen Air France / KLM. Onzekerheid over werkgelegenheid is het gevolg. Ook de kleinere maatschappijen binnen Nederland hebben continue aandacht nodig. Ik hoef in dat verband alleen maar te wijzen op de gebeurtenissen rond Holland Exel en Air Exel'.

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers vertegenwoordigt de vliegers van onder andere KLM, Martinair, Transavia, Holland Exel, Air Exel, Denim Air en Schreiner Airways. In totaal zijn zo'n 3000 verkeersvliegers lid van de VNV. De organisatiegraad ligt rond de 85 tot 90% bij de grote maatschappijen en rond de 70% bij de kleinere maatschappijen.

René de Groot zal worden bijgestaan door vice president dhr. Hans Tettero en een bestuursteam bestaande uit bestuurders uit de diverse VNV geledingen.

Informatie voor de redactie: Voor nadere informatie dhr. R.M. de Groot, President tel: 020 449 85 85

29 apr 05 10:42