NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Inschrijving Complimenten 2005 gestart

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) reikt op 10 december 2005 in samenwerking met de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport twee belangrijke vrijwilligersprijzen uit. Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject en Het GemeentenCompliment voor de gemeente met een actief vrijwilligerswerkbeleid. Inschrijven voor deze prijzen is vanaf nu mogelijk.

Het Nationale Compliment
Het Nationale Compliment is dé prijs voor inspirerende en opvallende vrijwilligersprojecten en bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk
12.500, 7.500 en 5.000 euro. Het Nationale Compliment wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Met deze vrijwilligersprijs belonen Vereniging NOV en de Rabobank het vrijwilligerswerk en stimuleren zij vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersprojecten om initiatiefrijk te blijven.

Het GemeentenCompliment
Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op eigen initiatief van de bevolking, maar erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente zijn essentieel om deze initiatieven te kunnen blijven voortzetten. Goed gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid verdient dus een Compliment! En kan een voorbeeld zijn voor andere gemeenten waardoor het vrijwilligerswerk steeds beter ondersteund kan worden en de erkenning krijgt die het verdient. Daarom organiseren Vereniging NOV en het ministerie van VWS deze prijs. Het GemeentenCompliment wordt dit jaar voor de 5e keer uitgereikt.

Een wereld van verschil
De Complimenten hebben dit jaar geen thema, maar sluiten onder het motto Een wereld van verschil aan bij het evenement Make a Difference Day (MADD) op 9 en 10 december. Deze twee dagen gaan duizenden Nederlanders het verschil maken. Heel Nederland toont zich maatschappelijk betrokken en steekt vrijwillig de handen uit de mouwen bij talloze vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersprojecten. Individuen, groepen, scholen, vrijwilligersorganisaties, Oranjeverenigingen, gemeenten en bedrijven; iedereen werkt samen tijdens MADD. MADD is een initiatief van CIVIQ, instituut vrijwillige inzet, en Vereniging NOV.

Uitreiking met een zilveren randje
2005 wordt een jaar met een zilveren randje, want Koningin Beatrix viert haar zilveren regeringsjubileum. De uitreiking van de Complimenten maakt, samen met MADD, deel uit van het jubileumprogramma. De winnaars van Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment worden op 10 december 2005, de laatste MADD-dag, op een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt. Doordat Beatrix beide evenementen een warm hart toedraagt, maakt haar jubileum het verschil voor vrijwillige inzet!

Inschrijven
Inschrijven voor Het Nationale Compliment en Het GemeentenCompliment kan tot 30 juni 2005. De inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Vereniging NOV, 030 750 90 95 of algemeen@nov.nl. Digitaal inschrijven is mogelijk via www.nov.nl.

Vereniging NOV
Vereniging NOV is het branchenetwerk van vrijwilligersorganisaties in Nederland. Vereniging kent het veld door en door, behartigt de belangen van vrijwilligers en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. Ongeveer 350 leden zijn lid.

///////////////////////////////////////einde
bericht//////////////////////////////////////////