Edelman - DLV


29 - 4 - 2005

BBeyond test efficiëntie van Nederlandse bedrijven

Vanaf vandaag kan iedereen op www.efficiencytest.nl in tien minuten meten hoe efficiënt hij is en hoe efficiënt zijn bedrijf is. Er zijn twee tests; één voor het grote publiek en één voor bedrijven. De test voor werkgevers houdt zowel de persoonlijke efficiëntie van de werkgever en die van de organisatie als geheel tegen het licht. Categorieën waarin mensen zijn ondervraagd, zijn: planning, opbergen en in hoeverre mensen van alles tegelijk doen (multitasken). Na het invullen van de test krijgt de invuller tips om als dat nodig is zijn efficiëntie te vergroten. Volgens BBeyond, initiatiefnemer van deze website, werken mensen die bijvoorbeeld regelmatig een dag thuiswerken efficiënter.

De bedrijfstest

Uit de test voor werkgevers rolt de mate waarin het bedrijf gebruik maakt van digitale mogelijkheden om de organisatie zo efficiënt mogelijk te maken, en advies om dat indien nodig te verbeteren. BBeyond weet onder meer uit eigen ervaring dat regelmatig thuiswerken efficiëntievoordeel oplevert. Daarnaast levert het ook een motivatievoordeel op, omdat medewerkers een grotere mate van vrijheid krijgen. Ook merkt de zakelijke service provider dat bedrijven in de overwegingen voor of tegen thuiswerken nog vaak oneigenlijke argumenten hanteren. Daarom wil BBeyond bedrijven voorzien van advies en informatie over thuiswerken en de vooroordelen wegnemen. Zo vereist het een aangepaste managementstijl, maar ook de ICT infrastructuur moeten worden aangepast. Op www.thuiswerkt.nl vindt men advies en informatie over de mogelijkheden van thuiswerken.

De publiekstest

Afhankelijk van de testresultaten, krijgen mensen bijvoorbeeld één van de volgende profielen: aanpakker of jongleur, ruwe diamant of creatieveling. Waarbij de aanpakker heel efficiënt is en de creatieveling waarschijnlijk hoger scoort op andere kwaliteiten dan efficiëntie. Mensen die een ruwe diamant zijn, hebben nog wat schaaf- en polijstwerk nodig om écht efficiënt genoemd te worden. Hun kracht is dat zij nu al hun volle aandacht richten op datgene waar ze mee bezig zijn. Zij moeten nog wel leren beter prioriteiten te stellen en verder vooruit te denken, om onnodig werk te voorkomen.

Iedereen kan zijn score vergelijken met die van een partner, collega of vrienden. Via een e-card maakt de tester zijn score bekend en nodigt hij anderen uit ook de proef op de som te nemen. Mogelijk rollen er goede ideeën uit voor het verdelen van huishoudelijke taken of voor sterker teamwork.

Momenteel onderzoekt Trendbox voor BBeyond hoe efficiënt Nederlanders in het algemeen zijn. BBeyond maakt binnenkort de resultaten hiervan bekend.

Over BBeyond
BBeyond is gespecialieerd in het leveren van DSL-diensten aan zakelijk Nederland. BBeyond biedt ADSL- en SDSL-oplossingen, maakt koppeling tussen verschillende bedrijfsvestigingen mogelijk en verbindt thuiswerkers aan het netwerk van ondernemingen. Daarnaast biedt de service provider aanvullende diensten zoals telefonie, webhosting, domeinnaamregistratie en e-mail. De service provider maakt als dochteronderneming gebruik van het fijnmazige DSL-netwerk van BBned. BBeyond is opgericht in maart 2001 en gevestigd in Hoofddorp. De belangrijkste investeerder achter BBned en BBeyond is Telecom Italia.

Meer over BBeyond:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.bbeyond.nl

Mirjam Smets
BBeyond
tel: 023 565 9962
e-mail: mirjam.smets@bbeyond.nl

Edelman
Leoni Janssen / Rianne van der Sar
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl