Gemeente Borsele

Woonzorggebouw in hart s-Gravenpolder

Heinkenszand, 29 april 2005

Het college van B&W gaat meewerken aan een plan om in s-Gravenpolder een nieuw woonzorggebouw te realiseren. Het bouwplan van R&B Wonen is bedoeld voor senioren en mensen met een beperking. Het gebouw is gepland op een zogenaamde inbreidingslocatie in het dorpshart, op de hoek van het Nazareth (voormalige supermarkt) en de Langeweg.

R&B Wonen ontwikkelt het plan in samenwerking met Siloah stichting gehandicaptenzorg Gereformeerde Gemeenten en de Stichting Zorgverlening van de Gereformeerde Gemeenten in Zeeland. Het nieuwe gebouw moet ruimte gaan bieden aan 23 wooneenheden, bestaande uit elf appartementen voor senioren in combinatie met twaalf studios voor beschermd wonen.
De bouw kan echter niet zomaar starten. Het huidige bestemmingsplan biedt daar geen mogelijkheid voor. De gemeente moet dus een zogenaamde vrijstellingsprocedure voeren om het plan mogelijk te maken. Het college heeft besloten die in gang te zetten. Als die procedure vlot verloopt, kan de bouw volgend jaar starten.
De gemeente en de betrokken instanties organiseren binnenkort, voorafgaand aan de officiële procedures, een informatieavond voor omwonenden van het geplande gebouw.