Ingezonden persbericht


Werknemer vindt eigen baan zwaarder dan die van de Koningin

Werk van de premier wordt als zwaarst gezien

Amsterdam, 29-04-2005 - Nederlanders vinden hun eigen baan zwaarder dan die van de Koningin. Als men een keuze moet maken tussen een aantal bekende beroepen, vindt slechts 11 procent dat Koningin Beatrix de zwaarste baan heeft. Drie keer zoveel mensen (35 procent) vinden hun eigen baan het zwaarst. Dit blijkt uit een speciale Koninginnedagpeiling van Monsterboard.nl onder ruim 2500 personen. Premier Balkenende heeft het volgens de ondervraagden het minst makkelijk. Bijna de helft is van mening dat hij de zwaarste baan heeft.

Soapsterren en profvoetballers moeten in elk geval niet denken dat zij het moeilijk hebben. Bijna niemand van de ondervraagden vindt dat zij zwaar werk verrichten.

Welke baan vind jij het zwaarst?
48% Premier
35% Mijn eigen baan
11% Koningin

4% Profvoetballer
2% Soapster

Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, vindt het opvallend dat een groot deel de eigen baan zwaarder vindt dan die van de Koningin: Maar of het nu komt omdat ze hun eigen baan zo pittig vinden, of die van de Koningin juist niet, blijft de vraag. Marc de Vries vindt in elk geval dat het ambt van staatshoofd niet onderschat mag worden: Koningin ben je 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Een meer dan fulltime job zou je kunnen zeggen. En in de afgelopen 25 jaar heeft de Koningin in tegenstelling tot de meeste gewone werknemers - nooit eens kunnen denken aan een carrièreswitch of sabbatical. Alleen daarom al lijkt het me een baan die niet zomaar voor iedereen is weggelegd.

Dat het grootste deel van de ondervraagden de rol van de premier als zwaarste beschouwt, is toch wel opmerkelijk te noemen: Je hoort vaak geluiden dat men de taak van politici weinig vindt voorstellen. Uit onze cijfers blijkt dat dit voor de minister-president in elk geval niet geldt.

Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en is gevestigd in Amsterdam. Monsterboard.nl gelooft sterk in het recht voor iedereen op een succesvolle en plezierige loopbaan en een effectief wervings- en selectieproces. Als Carrière Management Systeem zijn alle activiteiten er dan ook op gericht om de persoonlijke ontwikkeling en het wervings- en selectieproces te faciliteren.

Op Monsterboard.nl staan momenteel ruim 16.000 vacatures en meer dan 400.000 CV's. Per maand kent de site ruim 1.000.000 unieke bezoeken (april 2005). Monsterboard.nl committeert zich aan de hoogst mogelijke zorgvuldigheid ten aanzien van het bewaren van de privacy van zijn gebruikers. Het privacystatement dat via www.monsterboard.nl te vinden is, geeft hier meer informatie over.

Monsterboard.nl is onderdeel van het Monster Career Network dat in 1994 geleden werd opgericht en inmiddels locale sites en vestigingen heeft in 24 landen. Monsterboard.nl is gevestigd aan de Rijnsburgstraat in Amsterdam. Er werken momenteel 100 mensen.

Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van alle Monster-sites in het Monster Career Network. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 20 landen (Nasdaq: MNST).

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht