Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 april 2005

Diefstal fooienpot

Verdachte aangehouden

Enschede

Op vrijdag 29 april vond omstreeks 01.15 uur een diefstal plaats bij een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Een 24-jarige medewerker zag twee jongemannen in het café zitten, die zich even later naar buiten verplaatsten en op het terras gingen zitten. Op een moment dat het in de ogen van deze twee 'veilig' was, zag een van hen kans de fooienpot uit het café weg te nemen. De 24-jarige zag dit en rende achter de verdachte met de fooienpot aan. In de Marktstraat kreeg hij de verdachte te pakken en droeg hem over aan de inmiddels gealarmeerde politie. De politie hield de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Vragender aan en sloot hem voor nader verhoor op. De tweede persoon is niet meer aangetroffen. (05-052438)

Bedreiging stadswacht

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 28 april werd omstreeks 17.30 uur een stadswacht op het Stationsplein bedreigd door een man. Toen de politie werd gealarmeerd ging de verdachte er op zijn fiets vandoor. De politie trof de verdachte, een 38-jarige Enschedeër op De Klomp, zittend op een muurtje, aan. Naast hem stond zijn fiets. Zij hielden de verdachte aan. In zijn fietstassen troffen de agenten een uniformjas aan, welke eerder die dag was gestolen bij de informatiebalie van de Stadswachten aan het Stationsplein. De jas had daar over een stoel gehangen, terwijl de eigenaar zijn ronde deed. Bij terugkomst werd de diefstal ontdekt. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten ter voorgeleiding voor justitie in Almelo. (05-052302)

Aanhouding wegens bedreiging

Politie houdt verdachte aan die zijn ex meerdere malen heeft bedreigd

Enschede

Op donderdag 28 april hield de politie omstreeks 08.30 uur een verdachte aan op het Stationsplein in Enschede. De man werd aangehouden nadat zijn ex-vriendin aangifte tegen hem had gedaan van bedreiging. De verdachte, een 40-jarige man uit Haltern am See (D) had de vrouw over een langere tijd meerdere malen bedreigd en ook mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-051916)

Aanhouding na belediging

Verdachte beledigt politiemensen

Enschede

Op vrijdag 29 april werd omstreeks 03.15 uur de aanwezigheid van de politie gevraagd bij een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat. Een man (leeftijd en woonplaats onbekend) werd de toegang geweigerd omdat hij te veel alcohol zou hebben genuttigd. De man gedroeg zich daarop erg vervelend. Nadat de agenten de man aanspraken schold hij hen meerdere keren uit ten overstaan van een oploopje van tientallen personen. De politie hield de verdachte aan. De verdachte kon zich niet identificeren en is daarna opgesloten. (05-052463)

Aanhouding na belediging

Verdachte beledigt politiemensen

Enschede

Op vrijdag 29 april stonden omstreeks 04.00 uur twee agenten op de Oude Markt en hielden daar toezicht op het uitgaansleven. Op een bepaald moment kwam uit een groepje personen een jongeman op hen toegelopen. Deze jongeman wilde van de agenten een foto maken. Toen deze daarop lieten weten hiervan niet gediend te zijn vond de jongeman het nodig de agenten uit te schelden. Daarop hielden de agenten de verdachte, een 20-jarige man uit Apeldoorn aan. De verdachte kon zich niet identificeren en is opgesloten. (05-052466)

Aanrijdingen met letsel

Aanrijding tussen auto en fietser

Goor

Op donderdag 28 april vond omstreeks 07.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Rondweg met de Haaksbergerweg in Goor tussen een auto en een fietser. De automobilist, een 51-jarige man uit Haaksbergen reed over de Haaksbergerweg en naderde de kruising met de Rondweg. Verblind door de laagstaande zon zag hij niet dat juist een 39-jarige man uit Goor op zijn fiets over het kruisende fietspad van de Rondweg reed. De automobilist verleende de fietser geen voorrang en een aanrijding volgde. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-051909)

Aanrijding tussen auto en fietsster

Hengelo

Op donderdag 28 april vond omstreeks 09.15 uur een aanrijding plaats op de kruising Westelijke Esweg met de Noordelijke Esweg in Hengelo tussen een auto en een fietsster. De automobilist, een 56-jarige Hengeloër reed over de Noordelijke Esweg vanuit de richting Beppie Nooystraat en reed genoemde kruising op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een van links over het fietspad naderende 45-jarige Hengelose op haar fiets. Er volgde een aanrijding, waarbij de vrouw kwam te vallen. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-051960)

Aanrijding tussen wielrenners

Borne

Op donderdag 28 april vond omstreeks 19.00 uur een aanrijding plaats op de Bornerbroeksestraat in Borne tussen een groepje wielrenners. Een van de groep, een 14-jarig meisje uit Borne kwam door nog onbekende oorzaak te vallen. Vanwege de snelheid kon de groep haar niet meer ontwijken en vielen ze over elkaar heen. Een van hen, een 48-jarige Almeloër kwam daarbij ongelukkig terecht en brak vermoedelijk zijn sleutelbeen. Zowel de 48-jarige als de 14-jarige zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05-052343)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt door rood licht

Rijssen

Op donderdag 28 april hield de politie een roodlichtcontrole op de Enterstraat in Rijssen. Omstreeks 16.30 uur zagen zij een aantal automobilisten stoppen voor het rode licht toen er een auto kwam aangereden, die de rij inhaalde. Hij reed daarbij links langs de middengeleider. Nadat de automobilist, een 44-jarige man uit Rijssen ter hoogte van de Kasteellaan tot stilstand was gebracht werd alcoholgebruik bij hem geconstateerd. De politie hield de verdachte aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,28 o/oo. De verdachte kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 6 uur. (05-052257)

Fietsendief aangehouden

Verdachte meldt zich

Almelo

Op zaterdag 23 april vond een fietsendiefstal plaats aan het Stationsplein in Almelo. Daarbij werd de diefstal opgemerkt door een stadswacht. De dader wist echter te ontkomen. Tijdens het daarna ingestelde onderzoek werd de identiteit van de verdachte bij de politie bekend. De verdachte, een 27-jarige Almeloër meldde zich op donderdag 27 april aan het politiebureau en werd aangehouden. De verdachte bekende de diefstal. Hij had de fiets in onderpand afgegeven. Op zijn aanwijzing kon de politie de fiets terugbrengen bij de 15-jarige eigenares uit Albergen. De verdachte kon na verhoor met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-049981)

Bedreiging

Verdachte aangehouden

Nijverdal

Op vrijdag 29 april vond omstreeks 05.00 uur een bedreiging plaats op de Bisetstraat in Nijverdal. Een 37-jarige inwoner deed aangifte nadat hij met een mes was bedreigd door een 38-jarige plaatsgenoot, terwijl hij bij hem op bezoek was. De politie hield de 38-jarige in zijn woning aan. In de voortuin trof zij een slagersmes aan en nam deze in beslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-052471)

Dubbel bekeurd

Automobilist overschrijdt maximumsnelheid en wordt betrapt met radardetector

Almelo

Op donderdag 28 april betrapte de politie omstreeks 11.00 uur een 35-jarige automobilist uit Utrecht met een snelheid van bijna 150 km/u in plaats van de toegestane 120 km/u. Na correctie werd hem een bekeuring opgelegd van 90 euro. Tevens gaf de RDD (RadarDetectorDetector) een signaal dat bij de verdachte in de auto een radardetector aanwezig moest zijn. De verdachte had zijn auto net een week en daar onmiddellijk een radardetector in laten bouwen. Echter pech voor hem, de detector helpt hem niet bij dergelijke controles. De detector was niet zo gemakkelijk te verwijderen, waarop de politie zijn kentekenbewijs innam. De auto mag pas weer gebruikt worden als de detector is ingeleverd bij de politie. Daarvoor zal nog afzonderlijk proces-verbaal voor worden opgemaakt. (05-052078)

Diefstal auto

Auto gestolen vanaf parkeerplaats

Almelo

Op vrijdag 29 april deed een 42-jarige Almeloër aangifte van diefstal van zijn auto, een rode Suzuki Alto GL6, kenteken RV-38-ZH. De auto werd weggenomen in de avond/nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april vanaf een parkeerplaats aan de Rossinistraat in Almelo. (05-052547)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --