Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics boekt record omzet en winst in boekjaar 2005

Hoofddorp, 29 april 2005 --- Plantronics, Inc., (NYSE: PLT) heeft in boekjaar 2005 een record omzet geboekt van $560 miljoen, 34 procent meer dan de omzet van $417 miljoen in boekjaar 2004. De bruto winst in het verslagjaar kwam uit op $126,6 miljoen, tegen $84,8 miljoen in boekjaar 2004; de winstmarge bedroeg 22,6 procent, tegen 20,3 procent een jaar eerder. De winst per aandeel nam met circa 50 procent toe tot $1,97, tegen $1,31 in boekjaar 2004

Ken Kannappan, president en CEO, zei bij de presentatie van de resultaten: "Draadloze toepassingen, het versmelten van audio en entertainment, gevoegd bij Plantronics' positie in de markt, geven ons als niet eerder de gelegenheid onze technologische kennis te gebruiken om aansprekende communicatieoplossingen te ontwikkelen. Als resultaat daarvan is de omzet van onze draadloze headsets in 2005 bijna verdubbeld ten opzichte van 2004. Onze innovatieve kracht komt ook tot uitdrukking in de nieuwe serie Bluetooth producten die we hebben aangekondigd op CeBIT en CTIA. Die producten zijn een warm onthaal ten deel gevallen. Vooruitblikkend op boekjaar 2006 verwachten we dat de groei in draadloze oplossingen verder zal toenemen, met name dankzij de toegenomen belangstelling voor Bluetooth-toepassingen in de Verenigde Staten."

"Gedurende het boekjaar zijn we ook gekomen met nieuwe producten voor gamers en zijn we deelgenoot van de groeiende gemeenschap van interactieve gamers. Onze aanwezigheid in de wereld is vergroot en we zien een omzettoename in alle geografische regio's. De nieuwe producten zijn goed ontvangen en hebben een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de $92 miljoen omzettoename in de categorie kantoor- en call centerproducten, de $33 miljoen omzettoename in mobiele headsets en de $16 miljoen omzettoename in de sector gaming en computer producten,"aldus Kannappan.

De omzet in het vierde kwartaal nam met 22 procent toe tot $147,8 miljoen, tegen $121,4 miljoen in het vierde kwartaal van boekjaar 2004. De winst per aandeel in het vierde wartaal kwam uit op $0,56, tegen $0,42 in het vierde kwartaal een jaar eerder. De winst per aandeel kwam per saldo hoger uit dankzij een verminderde belastingdruk ten opzichte de eerste drie kwartalen van boekjaar 2005. Hetzelfde verschijnsel deed zich voor in het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder.

De resultaten in het vierde kwartaal waren beter dan de op 18 januari uitgesproken verwachting. Die voorzagen in een omzet van $140 tot $150 miljoen en een winst per aandeel van $0,49 tot $0,55. De verkopen van mobiele headsets overtroffen de verwachtingen, maar waren zoals verwacht lager dan in het voorafgaande kwartaal.

Barbara Scherer, Chief Financial Officer bij Plantronics, zei bij de presentatie van de jaarcijfers: "In het afgelopen boekjaar hebben we ons doel om tenminste 21 procent marge te bereiken ruimschoots gehaald. We hebben op diverse fronten vooruitgang geboekt en we hebben zelfs het beste jaar achter de rug gezien de omzet afkomstig van nieuwe producten. We achten een winstmarge van 20 procent of meer haalbaar voor boekjaar 2006, ondanks de aanloopkosten van de fabriek in China en een anzienlijke verhoging van het R&D budget."

Vooruitzichten

De hieronder uitgesproken verwachtingen kunnen afwijken van de uiteindelijke resultaten.

Gebaseerd op de huidige situatie verwacht Plantronics dat de omzet in het eerste kwartaal van boekjaar 2006 zal uitkomen tussen $148 - $153 miljoen en de winst per aandeel op $0,43 - $0,46.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 3900 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor de redactie

Voor meer informatie over een van de bovengenoemde producten, of voor fotomateriaal, kunt u zich richten tot:

Margriet Luttikhuizen

Lubbers & De Jong BV

Tel.: 00 31 (0)20 421 05 65

E: Margriet@l-dj.nl

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder ook illustraties.