Gemeente Katwijk


Katwijk niet naar finale van wedstrijd "schoonste gemeente" van Nederland

Katwijk, 28 april 2005

Gemeente Katwijk is ver gekomen in de strijd om de schoonste gemeente van Nederland, maar helaas afgevallen in de halve finale van wedstrijd. Samen met 14 andere gemeenten deed Katwijk mee aan een speciale halve finale ronde. Vier andere gemeenten in dezelfde stedelijkheidsklasse namelijk Leiden, Leeuwarden, Nijmegen en Spijkenisse, hadden kennelijk nóg betere plannen ter voorkoming van zwerfafval dan Katwijk.

Is Katwijk dan niet schoon?
"We zijn erg teleurgesteld dat Katwijk niet tot de finaleronde is doorgedrongen van "De Schoonste Gemeente van Nederland" zegt Els Meijer, coördinator van het Plan van Aanpak Zwerfafval. "We waren jammer genoeg de laatste afvallers voor de finale. We doen in Katwijk er van alles aan om te zorgen dat we schoon zijn én schoon blijven. Wedstrijd of niet."

Plan van Aanpak
Uiteraard gaat Katwijk vol goede moed verder met de uitvoering van het "Plan van Aanpak Zwerfafval", een twee-jarig plan opgesteld door de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Gezamenlijk willen de gemeenten extra aandacht schenken aan een verbeterde aanpak van de zwerfafvalproblematiek. Wellicht kunnen de fusiegemeenten volgend jaar, nadat het "Plan van Aanpak" volledig in werking is getreden, gezamenlijk alsnog meedingen naar de titel "Schoonste Gemeente van Nederland".

Nederland Schoon
De wedstrijd "schoonste gemeente van Nederland" is georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon, die onder het motto "met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak" initiatieven ontplooit om het zwerfafvalprobleem aan te pakken.