Universiteit van Tilburg

Koninklijke onderscheiding voor Pieter Ruys

Vrijdag 29 april krijgt prof. dr. Pieter Ruys om 10.00 uur een koninklijke onderscheiding uitgereikt in het stadhuis van de gemeente Tilburg. Het College van Bestuur biedt de gedecoreerde diezelfde dag een feestelijke receptie aan, om 13.00 in de portrettenzaal van de UvT.

Pieter Ruys is hoogleraar Wiskundige Economie aan de Universiteit van Tilburg en wordt benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Uit hoofde van zijn functie was hij onder meer founding member van Tilec, het Tilburg Institute of Law and Economics, dat multidisciplinair onderzoek verricht op het terrein van liberalisering en marktwerking. Tevens is hij academic director bij Tias Business School, waar postacademisch onderwijs wordt verzorgd in nauwe samenspraak met de universiteiten van Tilburg en Eindhoven. Hij was tot 2004 lid van de Editorial Board van International Economics and Economic Policy (IEEP).

Ruys hield in 2003 zijn afscheidsrede over zieke economische stelsels, waarbij de aandacht vooral uit ging naar de relatie tussen de overheid en het bedrijfsleven. Inzicht in de ziekteverschijnselen helpt volgens Ruys bij het ontwerpen van economisch stelsels die tot een evenwichtige groei leiden. Ruys nam slechts deels afscheid, sinds zijn rede is hij parttime aan de universiteit verbonden.

Pieter Ruys heeft vele activiteiten op sociaal en maatschappelijk gebied verricht. Hij was onder meer lid van de gemeenteraad van Tilburg voor D66, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Intervaluta, bestuurslid van de Stichting Sint Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en voorzitter van het P.F. Bergmansfonds (biedt financiële hulp bij het realiseren van vernieuwende projecten door instellingen en organisaties die actief zijn op het gebied van gezondheidszorg in Tilburg en omgeving). Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Geïntegreerde Geestelijke Gezondheidszorg in Eindhoven en de Kempen (GGzE) die zorg biedt aan mensen met psychosociale en psychiatrische problematiek.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 466 2004, P.H.C.Siebers@uvt.nl).