Gemeente Heiloo


Koninklijke Onderscheiding in Heiloo

Op vrijdag 29 april 2005 heeft burgemeester A.H. den Boon een Koninklijke onderschei-ding uitgereikt aan mevrouw A.M. van Westerop. Zij kreeg het versiersel opgespeld in de Willibrorduskerk van de Rooms Katholieke Willibrordusparochie voor het vrijwilligers-werk dat zij vele jaren heeft gedaan.

Mevrouw A.M. van Westerop (80) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze onderscheiding op grond van de lange periode van haar activiteiten als vrijwilliger op het gebied maatschappelijk welzijn van anderen. Dit heeft zij altijd met veel enthousiasme gedaan; niets was haar te veel ondanks haar inmiddels gevorderde leeftijd.

Mevrouw Van Westerop is sinds 1985 deelneemster van het ontmoetingspastoraat Willibrordus-kerk. Door haar bekendheid met vooral oudere Heilooënaren had zij een gemakkelijke ingang bij veel mensen. Zij heeft een zeer hoge mate van betrokkeheid en belangstelling voor het wel en wee van mensen. Zij sprak graag met mensen over alledaagse zaken en haar optreden was spontaan en direct. In 2004 is zij gestopt met haar werk voor het ontmoetingspastoraat.

Vanaf de oprichting van de Stichting Terminale thuiszorg Heiloo op 31 maart 1987 trad mevrouw Van Westerop aan als bestuurslid en vrijwilliger. Als bestuurslid was zij was belast met de financiën. Bij bestuursvergaderingen en thema-middagen trad zij op als gastvrouw van de stichting. Zij verleende hand en spandiensten en ondersteunde de mantelzorgers. En zij heeft menig uur gewaakt bij terminale patiënten thuis. Jarenlang heeft zij zich belangeloos en met veel enthousiasme ingezet voor de stichting. In juni 2000 heeft mevrouw Van Westerop afscheid genomen van de Stichting Terminale thuiszorg Heiloo.

Van 1985 tot 2004 was mevrouw Van Westerop vrijwilliger bij St.Adelbert-abdij te Egmond-Binnen. Haar inzet en betrokkenheid waren ook hierbij groot. Ook voor de monniken van de St.Adelbert-abdij is mevouw Van Westerop een grote steun geweest bij de verzorging van de bejaarde en zieke broeders. Haar dienstvaardigheid wordt door allen hoog gewaardeerd.

In haar werkzame leven heeft zij ruim 40 jaar gewerkt als kraamverpleegkundige in diverse ziekenhuizen en als hoofd van de kraamafdeling van een ziekenhuis in Amsterdam.